Passar un caramull de .wav a .mp3

M’han arribat un caramull d’arxius .wav dins la discografia completa de The Beatles [1]. He cercat qualque escript per a passar-los a .mp3 [2] sense pensar gaire: copiaferrar i tal dia farà un any. Però tots tenien qualque problema: no reconèixer les extensions WAV en majúscules o no tractar bé els títols d’arxiu amb espais.

Per això he rascat un escriptillo en Bash que no té cap altre mèrit que fer-ho fàcil a qui pretengui el mateix que jo al començament: no perdre-hi gaire temps i sortir-ne amb una copiaferrada. Aquí el teniu.

Primer només l’he fet per a posar-lo darrere un find que trobi tots els .wav a partir d’un directori i els converteixi:

$ find . -type f -name *wav -exec ~/bin/wav2mp3 {} \;

ÿs a dir:

Troba als directoris que pengen des d’aquí (el punt) tots els arxius (el -type f) que nomin wav (el *wav) i amb el resultat fes (l’ -exec) servir l’escript wav2mp3 que es troba a /home/elmeunom/bin (el ~/bin/wav2mp3) posant-hi darrere el nom de l’arxiu wav que has trobat (el {}) i au (el \;)

Després li he afegit quatre retxes per a que no faci falta passar un nom. Aleshores, si s’executa dins un directori, cercarà i convertirà tots els .wav que hi trobi:

$ cd musica/patatim/patatam
$ ~/bin/wav2mp3

En usar-lo així no se perquè sempre troba, al final, un arxiu que nom *.wav. Parlo Bash d’oïda i per això és tant dolent com el meu anglès.

Es poden millorar moltes coses que comento al mateix script, però avui només volia passar unes cançons de The Beatles :). Els comentaris ocupen més que la cosa, però fan falta quan hom pensa compartir el codi –encara que sia tant poc.


[1] Que ja vaig comprar en vinil.
[2] mp3 en comptes d’Ogg Vorbis per què tot aquest directori fos amb el mateix format: la resta d’arxius ja estaven en .mp3. Canviar els .mp3 a Ogg Vorbis tampoc és recomanable.

Compartir

Entrada anterior
El whois dels .cat més fàcil encara
Entrada següent
Els peixos que hem menjat

5 comentaris. Leave new

 • Molt bona recepta!! ara amb un script semblant i fent servir el mp32ogg els pots passar a un format lliure. 😉

  Respon
 • Home, Guillem, ja que hi som els passam directament a ogg, no?

  Respon
 • O fer que l’escript treballi amb els dos formats amb un nou paràmetre o:

  -o ogg

  -o mp3

  I dir-li waw2compressed

  😉

  Respon
 • Creo que te falla el find, tienes que poner la opcion -iname *.wav para que te pase todos los wavs con cualquier combinación de mayúsculas y minúsculas. La opción -name es case sensitive.

  Respon
 • ÿs veritat, PerroVerd. Vaig fer els canvis en fer que també funcionés sense el find, per a poder-lo executar per a canviar tots els wav d’un directori, tant si son WAV com wav.

  Per altre banda, tot i usar find, si s’usa l’iname per a trobar WAV, possiblement passarà com argument el nom original sense passar-lo a minúscules. Ho dic sense provar-ho, simplement per una norma que es sol donar als programes GNU: no canviar el resultat, aka «no ficar-hi cullerada».

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.