Passar un caramull de .wav a .mp3

M’han arribat un caramull d’arxius .wav dins la discografia completa de The Beatles [1]. He cercat qualque escript per a passar-los a .mp3 [2] sense pensar gaire: copiaferrar i tal dia farà un any. Però tots tenien qualque problema: no reconèixer les extensions WAV en majúscules o no tractar bé els títols d’arxiu amb espais.

Per això he rascat un escriptillo en Bash que no té cap altre mèrit que fer-ho fàcil a qui pretengui el mateix que jo al començament: no perdre-hi gaire temps i sortir-ne amb una copiaferrada. Aquí el teniu.

Primer només l’he fet per a posar-lo darrere un find que trobi tots els .wav a partir d’un directori i els converteixi:

$ find . -type f -name *wav -exec ~/bin/wav2mp3 {} \;

ÿs a dir:

Troba als directoris que pengen des d’aquí (el punt) tots els arxius (el -type f) que nomin wav (el *wav) i amb el resultat fes (l’ -exec) servir l’escript wav2mp3 que es troba a /home/elmeunom/bin (el ~/bin/wav2mp3) posant-hi darrere el nom de l’arxiu wav que has trobat (el {}) i au (el \;)

Després li he afegit quatre retxes per a que no faci falta passar un nom. Aleshores, si s’executa dins un directori, cercarà i convertirà tots els .wav que hi trobi:

$ cd musica/patatim/patatam
$ ~/bin/wav2mp3

En usar-lo així no se perquè sempre troba, al final, un arxiu que nom *.wav. Parlo Bash d’oïda i per això és tant dolent com el meu anglès.

Es poden millorar moltes coses que comento al mateix script, però avui només volia passar unes cançons de The Beatles :). Els comentaris ocupen més que la cosa, però fan falta quan hom pensa compartir el codi –encara que sia tant poc.


[1] Que ja vaig comprar en vinil.
[2] mp3 en comptes d’Ogg Vorbis per què tot aquest directori fos amb el mateix format: la resta d’arxius ja estaven en .mp3. Canviar els .mp3 a Ogg Vorbis tampoc és recomanable.

Compartir

Entrada anterior
El whois dels .cat més fàcil encara
Entrada següent
Els peixos que hem menjat

5 comentaris. Leave new

 • Molt bona recepta!! ara amb un script semblant i fent servir el mp32ogg els pots passar a un format lliure. 😉

  Respon
 • Home, Guillem, ja que hi som els passam directament a ogg, no?

  Respon
 • O fer que l’escript treballi amb els dos formats amb un nou paràmetre o:

  -o ogg

  -o mp3

  I dir-li waw2compressed

  😉

  Respon
 • Creo que te falla el find, tienes que poner la opcion -iname *.wav para que te pase todos los wavs con cualquier combinación de mayúsculas y minúsculas. La opción -name es case sensitive.

  Respon
 • ÿs veritat, PerroVerd. Vaig fer els canvis en fer que també funcionés sense el find, per a poder-lo executar per a canviar tots els wav d’un directori, tant si son WAV com wav.

  Per altre banda, tot i usar find, si s’usa l’iname per a trobar WAV, possiblement passarà com argument el nom original sense passar-lo a minúscules. Ho dic sense provar-ho, simplement per una norma que es sol donar als programes GNU: no canviar el resultat, aka «no ficar-hi cullerada».

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Menú