Mallorca en Xarxa: 17 de març

Ràdio

Tal dia com divendres, però al 1992, tot estava a punt per la venda del Windows 3.1 a partir de l’endemà dia 18. Ara el 18 de març als estats Units és el dia Nacional del Biodiesel. Una cosa que, com el Windows, també recicla productes saludables i els crema. Però no en vam parlar perquè no érem al Mallorca Recicla sinó al Mallorca en Xarxa, un programa de ràdio per posar afegitons a les noves tecnologies abans que siguin velles.

Vam parlar amb en Carles Tudurí, president i fundador de Turismo Justo. També amb el Kiko Piris i n’Antoni Mas que ens van parlar de les jornades que BULMA organitza a Campos.

Els arxius d’àudio del programa (en formats Ogg i mp3) són a l’entrada del dia en qüestió.

En Llorenç Valverde ens va recordar el convidat del proper programa: el representant de Microsoft a Catalunya, País Valencià i Illes Balears.

En vaig parlar aquí mateix. ÿs veritat que els que no usem ni Windows ni Microsoft Office suportem privacions que no venen directament de Microsoft, però en són els instigadors –ho deia a l’apunt de blog esmentat. També és veritat que tota empresa anima la gent per què usi els seus productes al màxim i que, en aquest cas, la instigació no es pot considerar quelcom dolent.

Tot plegat em fa més clara la primera cosa que vaig dir que m’interessava saber de Microsoft, la que podia demanar: quan faran lliures els seus programes?.

La qüestió és tant important que fa secundaries les qüestions de preu, qualitat tècnica i comoditats. Haig de situar aquesta pregunta davant totes, podria ser vista com una provocació i si és així no la faré pas.

Quan els programes de Microsoft siguin lliures, el seu monopoli no significarà cap privació per a ningú, l’estalvi que ofereixin serà quelcom a tenir molt en compte, les comoditats quelcom que agrair profundament i tots els seus avanços una passa positiva per a la humanitat.

Mentre, els seus productes són un problema per la llibertat a l’hora d’usar ordinadors.

Compartir

Entrada anterior
Alerta amb les fundes Beautone per CD i DVD
Entrada següent
Software como servicio: ver para creer (La Vanguardia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.