La TVC, un agent comercial destacat de Microsoft

La TVC és una clara candidata al títol de comercial del mes –com a mínim– a la recentment reforçada sucursal de Microsoft a Catalunya:

TVC es podrà veure des de Windows Media Center Segons informa Comunicació21, TVC serà l’única televisió de l’Estat espanyol que formarà part del Windows Media Center, la plataforma de continguts que començarà a comercialitzar Microsoft a partir del proper 3 de novembre.

noticia completa a Nació Digital.

De moment, 3 a la carta encara no es pot veure en un sistema operatiu lliure. Cal ser client de Microsoft, cosa que implica estar disposat a no ser lliure a l’hora d’usar un ordinador [1].

Pel que expliquen a Nació Digital, sembla que hi haurà més coses que només podran veure els clients de Microsoft, batiats com a tals només després d’acceptar llicències que els priven de drets bàsics [1].

Ai, si aquestes obligacions d’usar certes marques per poder veure TVC s’escampen a les emissions no internàutiques. S’accepten messions [2]: al 2015 TV3 només es veurà en un TV de la marca:

[_] Sony
[_] First Line
[_] Philips
[_] JVC (Joanmajo Vaselina Corporation)


[1] «3 a la carta» es pot veure instal·lant uns arxius DLL al GNU/Linux. Els tenc pagats per triplicat perquè van arribar amb ordinadors nous. Em van obligar a compar-los pagar-los per poder tenir aquests ordinadors. Ja que no els uso podria passar-los a tres usuaris de sistemes lliures, però està prohibit. Això significa que els vaig pagar, però no són meus. Puc passar el iogurt del menú, però no els arxius DLL per veure «3 a la carta». Si ho faig sóc un «pirata». Qui és qui atempta contra les propietats d’altres? I contra els detalls socials que ens fan millors, com ela de compartir? Situacions com aquest il·lustren allò que implica no ser lliure a l’hora d’usar ordinadors. També que Microsoft és un greu problema social.

[2] La paraula no s’usa gaire a tot el territori .cat. Segons el DCVB: […] 2. Allò que s’exposa a resultes del que s’afirma o es nega; juguesca (Bal.); cast. apuesta. Posar o Jugar messions: fer una juguesca. Pos messions que n’hi ha de reines arreu arreu, Alcover Cont. 12. a) Prendre ses messions per algú: declarar-se a favor d’algú, sortir a defensar-lo (Mall.). Son pare prenia ses messions per ells, Aguiló Rond. de R. 13.

Compartir

Entrada anterior
Cubates que paguen drets d’autor
Entrada següent
El clan Janer Manila ja té glosat

4 comentaris. Leave new

 • El més trist de tot això és que creuen que han agafat la millor opció per ser la més cara i en el mon de la informàtica això no és cert, la millor opció és la que disposa dels millors professionals. En canvi si vas al mercat a comprar jamón segur que si el vols bo l’has de pagar car, però si vols una bona suite open office, la millor és gratuita, un bon reproductor de cançons amarok és gratuit i així tots els que vulguis.

  I després van les grans corporacions a donar les peles als de sempre en lloc d’invertir en les persones d’aquí.

  Respon
 • No té perdo. Precisament el català, llengua maltractada de fa tant temps, hauria de ser pionera amb l’ús del programari lliure! No ho sé, no ho entenc. Dec ésser massa colló.

  Respon
 • Quina llàstima… Ara he mirat si des del meu Safari (MacOS) ho podia veure, pero em fan anar a can microsoft per descarragar-me ves a saber què…
  No deia el pacte del Tinell que s’utilitzaria soft lliure? Ara Microsoft es deu catalogar així…

  Respon
 • A mi em sembla molt més senzill i a la vegada molt més trist. Per sobre del pacte del tinell hi ha els interessos de Joan Majó, antic president de TechFoundries. TexhFoundries es dedica a fer Set-top boxes amb tecnologia Microsoft, ja que compta en el seu equip amb David del Val, creador del Microsoft Windows Media.

  En altres paraules, Joan Majó està utilitzant la seva posició al capdavant de la corporació per ajudar als seus interessos particulars, encara que sigui per sobre dels interessos col·lectius i per sobre del mateix pacte de govern.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.