Declare Independence [From Old Music Business Dinosaurs]

La Björk ha presentat el vídeo del tema «Declare Independence». Ho veig al blog «Llámame Lola», on linquen AOL Music per a veure’l. No puc:

We’re sorry, the clip you are trying to play is not currently available in your area.

La Björk declara la independència:

Damn colonists
Ignore their patronizing
Tear off their blindfolds
Open their eyes

mentre AOL Music l’usa per a recordar-nos la dependència amb fronteres absurdes a Internet.

Qualque cosa no quadra. Torno a llegir la Declaració d’Independència del Ciberespai per a recordar, ben clar, què és el que no quadra:

No heu participat en la nostra gran i unificadora conversa, i tampoc no heu creat les riqueses dels nostres mercats. No coneixeu ni la nostra cultura, ni la nostra ètica, ni les regles no escrites que estableixen en la nostra societat més ordre que el que podria obtenir-se amb qualsevol de les vostres imposicions.

Preteneu que a casa nostra hi ha problemes que requereixen una solució. Utilitzau aquest pretext per envair el nostre territori. La majoria dels problemes que invocau no existeixen. Si hi ha conflictes reals, si hi ha torts, els identificarem i hi posarem remei amb les nostres pròpies eines. Estam creant el nostre propi contracte social. Aquest sorgirà d’acord amb les condicions del nostre món, no del vostre. El nostre món és diferent.

[…]

Els vostres conceptes de propietat, expressió, identitat, moviment i context no són vàlids per a nosaltres, car estan basats en la matèria, i aquí no hi ha matèria.

Compartir

Entrada anterior
M’esmenten a El País. I què?
Entrada següent
Craigslist en castellà

6 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.