Craigslist en castellà

Craigslist és un lloc ben pensat que té prou èxit. Després de tanta collonada 2.0 encara valoro més els llocs de disseny minimalista que cuiden més les comunitats que no pas els llombrígols ni la bravegera dels «emprenedors» de torn.

El Craigslist funciona al voltant d’una ciutat: anuncis classificats, currículums i fòrums. A l’estat espanyol té versions per a Barcelona, Madrid, Sevilla i València. Ara també en castellà, cosa que servirà per a fer-se més populars i que tenguin més valor al nostre redol. Les comunitats a Internet tenen un valor proporcional a la mida de la comunitat. Mem si també cau la versió en català, ara que amb l’espanyol han obert la porta al multilingüisme.

Voler –que no poder– vendre una casa a Segur de Calafell m’ha fet veure com funciona la cosa dels anuncis classificats. Tenc la impressió que a llocs com Idealista hi parlen molts més empresaris que no pas particulars. A Idealista volen massa dades: no tenen fils RSS i cal subscriure-s’hi per correu. Publiquen massa estudis obvis, sensacionalistes, sospitosos de carn per a nota de premsa i així sortir als medis. Aquest matí el Bassas citava una noticia immobiliària redactada per Idealista, «el portal líder a Internet». Els periodistes no haurien de caure en la repetició d’aquestes frases eslògan buides. A les notes de premsa, tot el que fa l’empresa autora és fantàstic i sempre són líders d’alguna cosa.

En contrast, quan compro el diari Trueque en paper, allà sí què hi veig anuncis que semblen escrits per particulars, i és clar, els preus són més baixos. Si trobo compres més barates a Mallorca –cosa que no passa a Idealista– aleshores també podria vendre més barata la casa de Segur; just vull comprar quelcom assemblant a l’illa, i tot seguit, mirant de no perdre pistonada per mor la inflació immobiliària.

Les converses –interessades– d’empresaris han servit per a inflar la bombolla de l’especulació immobiliària. A llocs com Idealista hi parlen massa empresaris. A Craigslist també, però hi parlen més particulars. La veu dels particulars a Internet sempre ha estat més sincera.

Compartir

Entrada anterior
Declare Independence [From Old Music Business Dinosaurs]
Entrada següent
Coses que se saben en dir-ne d’altres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.