Manifest a favor del programari lliure

El Toni Hermoso ha enviat aquest missatge a la llista de correu admpub:

Després d’uns quants mesos de treball i discussió des de diferents llistes, i actualment a wiki.lliure.eu, s’ha redactat col·laborativament un manifest en perspectiva de les properes eleccions municipals, per tal de pressionar a favor de l’adopció i l’avanç del programari lliure als nostres municipis.

Aquí hi trobareu el manifest.

Només puc afegir-hi que els polítics haurien d’analitzar el programari com una qüestió social i no com quelcom només tecnològic. Hi ha programes que ens prohibeixen investigar com són les eines per tal de millorar-les, trobar solucions per a viure millor a la Societat de la Informació i el Coneixement. Hi ha autors de programari que han aconseguit que sia un delicte ajudar al nostre veí fent una còpia de cost proper a zero.

Si les còpies de pa tinguessin un cost tant baix com les còpies de programari, qualque polític recolzaria els forners que les prohibeixen a base de fórmules protegides i patentades? En la seva feina a l’administració, el polític prendria mesures per activa o passiva fins aconseguir que fos imprescindible per a la població consumir el pa d’aquests forners?

Per tot plegat, l’elecció de programari deixa de ser només una qüestió tecnològica. ÿs una decisió social palmària. Els polítics haurien de treballar en favor de la societat en comptes d’afavorir un grapat de megacorporacions que miren de prohibir drets socials com el d’ajudar als veïns i millorar eines tant bàsiques com ho és el programari per a gestionar el nostre coneixement.

Compartir

Entrada anterior
Més programes de ràdio i TV
Entrada següent
Quart concurs de relats breus de hackers

8 comentaris. Leave new

 • Ja m’he adherit.

  Hi ha alguna manera de saber quanta gent s’ha apuntat?

  Respon
 • DZPM: sembla que és aquí: http://lliure.eu/manifest_2007/adhesions.php

  Respon
 • […] [via Bitassa a lloure] […]

  Respon
 • Gràcies Benjamí per fer-te’n ressò.
  Encara que sigui durant els darrers dies de la campanya, crec que és important que els polítics prenguin nota i els ciutadans siguin conscients de tot el que implica el programari lliure, com molt bé expliques.
  El manifest se centra en les municipals, arreu de l’estat espanyol, però també seria extensible a altres àmbits com l’autonòmic, quan precisament també hi ha eleccions a les Illes Balears i al País Valencià.

  Respon
 • No hi ha de què, Toni. Sembla que al Principat és complicat adonar-se de la importància d’aquestes eleccions a la resta de territori .cat. En Bibiloni ho explica bé 😉

  Respon
 • El passat divendres tingué lloc la presentació de la candidatura de Sineuers Independents a la vila -la primera- de Sineu. El material audiovisual fou presentat gràcies a un portàtil equipat amb Debian etch i l’OpenOffice. Tal volta sigui una primera passa…

  Respon
 • Benjamí, per desgràcia, els mitjans públics cada dia van perdent un xic més el sentiment de país (si m’ai n’han tingut). Dir Països Catalans no deu quedar bé, parlar d’Estat Ecspanol? no, no! Ecspana a seques queda més “ferm”, eleccions? només les municipals, oi tant!!! Bramem per que no tanquin TV3 al País Valencià però… per què? si som incapaços de tenir un mínim de sentit nacional i territorial!

  Jo tinc unes quantes espelmes a tots els sants i verges (sobretot a aquestes darreres…) per a veure si a les Illes i al País Valencià feu un tomb! 🙂

  Respon
 • Pere Joan, al final s’hi ha quedat, la Etch? Beníssim 😉

  Alfons, fins i tot és un mal retrat dir «les illes», car Eivissa queda a molts mallorquins tant enfora com Elx. Qualque pic ha estat decisiu el diputat de Formentera, amb manco habitants que Sineu… i a Sineu no en tenim pas, de diputat. Ja no és el que es voti diferent a Ciutat que a la Part Forana, cosa que passa arreu (Barcelona també), sinó coses com la de Formentera.

  Amb les eleccions no es reflecteix el tictac real que molts veiem cada dia. La no feina dels mitjans de comunicació no transversals fa que el desconeixement sia encara major. Mira l’Espinàs sorprés del que trobà al seu llibre «A peu per Mallorca». Mem si anam explicant-nos, penjant vídeos del que es fa per Mallorca, el que es pugui, i Internet serveix per què ens coneguem un poc millor.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.