Microsoftades

Microsoft World Domination ProductA més dels problemes de seguretat que arriben amb els partes de l’equipo médico habitual, aquests dies circulen cromos sobre espifiades vàries al programari de can Gates. Sí, això que fabriquen per ensorrar qualsevol competència –Google, el programari lliure, la CompuGlobalHyperMegaNet d’Homer Simpson– i aconseguir la dominació mundial.

Llegeixo a Slashdot (veig que també està a Barrapunto) que se’ls hi ha escapat un programa crackejat -il·legalment –jo no dic pirata, l’intent d’associació amb assassins és cosa seva– dins el Windows Media Player, un producte que fins ara els ha servit per carregar-se a molta competència. Per exemple, Nullsoft i el seu Winamp.

Un parell de dies enrere, tots els diaris digitals (i paperers) parlàven de la guerra de cercadors: Microsoft vs Google. Sembla que el seu http://beta.search.msn.com/ està en procés de gestació i quan neixi es menjarà a la gran bèstia negre que pega potades al cul (sic) d’alguns d’informàtics que viuen i treballen a Redmond (jas retòrica apocalíptica).

Fan un llançament tant sonat que clar, la internautada va i el prova. Poc a poc anaven arribant les experiències: En cercar-hi «more evil than Satan», Google estava en primera posició. Sonava a revenja, perquè mesos enrere va passar just el contrari a Google. Però la diferència és que Microsoft també sortia a la plana de resultats… a la 3era posició. Ja no es pot reproduir, ho han arreglat, però es pot contrastar amb els comentaris a aquest apunt.

N’han arreglat més. En cercar «best operating system», en primera posició apareixia Debian, una distribució de GNU/Linux. En Ricardo Moreno va passar, a la bulmailing, una llista de cerques de les que es fàcil imaginar el resultat del moment:

No importa perdre-hi temps comprovant-ho, han modificat el cercador i els resultats no els desfavoreixen com abans.

Vist com va la cosa, potser és millor esquivar aquest cercador pensat per –on en procés de– dominar el món, no fos que ho aconseguís. En Josep Payo passa l’adreça de Boycott Microsoft Search, un lloc on expliquen com quedar al marge.

(Imatge: Google Images diu que és d’aquí, però jo no la veig, disculpau)

Compartir

Entrada anterior
Fotos de Mallorca per Richard Stallman
Entrada següent
Confessió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.