Discriminació o incompetència bítica a l’Hospital Comarcal d’Inca?

El Govern de les Illes Balears ha publicat el «Acuerdo por el que se apureba el procedimiento para la realización de la prueba teórico-práctica prevista en las bases de la convocatoria de selección para la bolsa de trabajo del Hospital Comarcal de Inca». Aquí teniu el document en format PDF. Hi podem llegir:

6. Área de informática. Sistema operativo Windows. Editor de textos Microsoft Word. Base de datos Microsoft Access. Hoja de cálculo Microsoft Excel. Uso del correo electrónico.

–pàgina 13.

6. Área de informática. Sistema operativo Windows. Editor de textos Microsoft Word. Base de datos Microsoft Access. Hoja de cálculo Microsoft Excel. Uso del correo electrónico.

–pàgina 14.

Hi ha persones que usen programari lliure perquè volen vol tenir molts coneixements sobre sistemes operatius, editors de textos, bases de dades i fulls de càlcul. Passa perquè el programari lliure no prohibeix estudiar fins al darrer detall de tots aquests programes, des del sistema operatiu fins al full de càlcul, cosa que sí passa amb el Windows, el Microsoft Word, Microsoft Access i Microsoft Excel.

El programari lliure també permet fer-ne modificacions per tal d’adaptar els programes a les necessitats de cadascú. El resultat són professionals molt qualificats i útils, perquè són persones inquietes que no es conformen amb la superfície, la cosa que només deixen veure i usar programes com el Windows, el Microsoft Word, Microsoft Access i Microsoft Excel (disculpau la repetició del nom d’una empresa, però la propaganda no és pas iniciativa meva).

Els programes esmentats de Microsoft tampoc no permeten cap modificació. Estan carregats de privacions explicades a les llicències que han d’acceptar els usuaris abans d’emprar-los, sí o sí, i per això en diem privatius.

De passada, el programari lliure no té cap cost de llicències, cosa que permetria invertir més doblers millors instal·lacions a l’Hospital Comarcal d’Inca, estalvi, o invertir el cost de les llicències en personalitzacions que facin dels sistemes operatius, editors de text, bases de dades i fulls de càlcul eines útils perquè s’adapten al treball, en comptes d’adaptar el treball als programes. La inversió és estalvi a mig termini, perquè suposa menys hores esquivant incomoditats bítiques i més eficàcia.

Idò cal que aquestes persones inquietes i preparades es treguin del cap treballar en informàtica a l’Hospital Comarcal d’Inca. Volen aquest perfil:

  • Informàtics que mai no han pogut aprofundir en els programes amb els que treballen.
  • Gent que hagi pagat els més de 700 Eur que en demanen per les llicències dels productes Microsoft en qüestió. ÿs la forma de practicar un poc i així es fa amb els programes informàtics a diferència d’altres aparells, com ara els desfibriladors, perquè els ordinadors són eines multipropòsit i en tenim a casa –practicar sense aprofundir com a informàtics, ho tenen prohibit i els programes estan tancats i barrats.
  • Val, no ens enganyem; molts no els paguen pas, són molts Eur, i instal·len llicències il·legals. Potser a l’Hospital volen informàtics cínics.
  • O potser és una discriminació descarada per tal d’afavorir certs professionals o una empresa –de la que no en repetiré el nom.

No, desconeixement a aquestes alçades no pot ser. M’ha quedat el dubte, però cap de les possibilitats no és pas gens engrescadora. I així ens va a la Societat de la Informació i el Coneixement: ni Societat, perquè hi ha discriminació, ni Informació ni Coneixement, car s’usen els programes que prohibeixen accedir-hi a fons.


Vist al blog del Xunilung

Compartir

Entrada anterior
traductor.gencat.net
Entrada següent
Societat de la Desinformació, del Cinisme i el Desconeixement

6 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.