Un parell d’articles del Thunderbird 1.0

Programari

Mozilla Thunderbird LogoA La Malla trobareu tres articles sobre el programa de correu Mozilla Thunderbird 1.0:

Els signa en Toni Pulido, del projecte Mozilla en català i està a l’apartat Reflexions dins el canal Digitàlia de La Malla. No és casualitat, perquè la influència del programari privatiu és gran i sovint cal provocar reflexions per fer veure la necessitat d’usar programari lliure. Per exemple significarà anar contracorrent, amb tot el que comporta. Encara que només els peixos morts neden sempre a favor de la corrent, fer-ho en contra pot arribar a cansar. Els motius ètics serviran per recuperar forces quan facin falta –i els tècnics, però cal ser informàtic, tècnic o afeccionat per valorar-los.

Parlant de reflexions, no m’agrada que Thunderbird sigui tractat com una alternativa. Voldria dir que la llibertat i les privacions són coses igualment acceptables i comparables entre les que hom i don pot escollir. Thunderbird en realitat només és una alternativa a altres programes lliures com KMail, Evolution, Mutt…

No m’agrada el tractament però l’entenc. Com deia dalt, la influència del programari privatiu és gran. Tanta que provoca distorsions i desenfoca la realitat.

Compartir

Entrada anterior
Guia d’Ubuntu per novells
Entrada següent
Policies o informàtics?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Menú