Un parell d’articles del Thunderbird 1.0

Programari

Mozilla Thunderbird LogoA La Malla trobareu tres articles sobre el programa de correu Mozilla Thunderbird 1.0:

Els signa en Toni Pulido, del projecte Mozilla en català i està a l’apartat Reflexions dins el canal Digitàlia de La Malla. No és casualitat, perquè la influència del programari privatiu és gran i sovint cal provocar reflexions per fer veure la necessitat d’usar programari lliure. Per exemple significarà anar contracorrent, amb tot el que comporta. Encara que només els peixos morts neden sempre a favor de la corrent, fer-ho en contra pot arribar a cansar. Els motius ètics serviran per recuperar forces quan facin falta –i els tècnics, però cal ser informàtic, tècnic o afeccionat per valorar-los.

Parlant de reflexions, no m’agrada que Thunderbird sigui tractat com una alternativa. Voldria dir que la llibertat i les privacions són coses igualment acceptables i comparables entre les que hom i don pot escollir. Thunderbird en realitat només és una alternativa a altres programes lliures com KMail, Evolution, Mutt…

No m’agrada el tractament però l’entenc. Com deia dalt, la influència del programari privatiu és gran. Tanta que provoca distorsions i desenfoca la realitat.

Compartir

Entrada anterior
Guia d’Ubuntu per novells
Entrada següent
Policies o informàtics?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.