Google mostra Sineu i afegitons des de satèl·lit

Mallorca a Google Maps

Google Maps té una nova versió a base de fotografies fetes des de satèl·lit en comptes de mapes. La imatge de Sineu sembla que té tres anys, perquè l’estació de tren està en obres [*].

Encara no està gaire clar com trobar llocs a Google Maps. De moment, el més fàcil és fer clic a l’adreça de dalt (o aquí i s’obrirà a una finestra nova) i editar a mà la ubicació de la plana. La tirallonga «ll=39.6434,3.011» significa «latitud 39,6434, longitud 3,011» i cal que la modifiqueu per posar-hi la latitud i longitud del lloc que vulgueu veure.

MultiMap.com pot servir per saber la latitud i longitud de qualsevol lloc. Cal cercar-lo teclejant el nom, i quan es té el plànol davant, fer clics estratègics fins encertar el lloc exacte. Devall veureu la dada: «Lat: 39:38:36N (39.6434) Lon: 3:00:40E (3.011)» . Per cert, mostren un mapa de Sineu prou penós, si la resta és igual caldrà que hi poseu un poc d’imaginació. Si MultiMap no us agrada, a GeoURL hi trobareu un parell de llocs més –uso GeoURL per ubicar aquest boc al mapa, el botó està al peu de la columna de la dreta.

Algú ha fet un recull de llocs populars dels afegitons de Sineu. Google Sightseeing és un blog que no parla de res més.

La ironia del títol de l’apunt i el paràgraf anterior ve d’aquesta rondalla mallorquina:

«Just a davall es campanar de Sineu hi ha es pern del món. Si aquest pern no anava, si no estigués ben untat, el món se n’aniria a fer punyetes. Aleshores perquè això no passi, hi ha uns encarregats que són es rector, es batle i s’escolà major, cada 31 de desembre a punt de mitjanit, mentre que noltros mos engatam i mos pegam aferrades pes coll per celebrar es canvi d’any, ells se’n vénen per sa porteta de davall santa Bàrbara i se’n van per avall, per avall, … fins en es pern del món i duen una bona quantitat d’oli i l’unten ben, ben untat i així es pern pot anar voltant durant la resta de 364 dies de l’any»

–Caterina Valriu, «Ruta de les rondalles».

[*] El color clar amaga el detall. S’hi pot veure un tren circulant en direcció a Manacor, basta moure el mapa usant les fletxes o arrossegant-lo amb el punter del ratolí (cal fer clic damunt la imatge, aguantar el botó, i moure el ratolí). Quina deu ser la data de les fotos? Si algú pot distingir qualque detall, potser al final ho sabrem. Un, del que no recordo dates: la rotonda de la carretera Inca-Manacor sembla només embastada.

Compartir

Entrada anterior
Fer reset
Entrada següent
The Meatrix en català

4 comentaris. Leave new

 • A Inca, res més faltaria!, el zoom afina una mica més. Fixa’t que hi ha cinc xifres a la latitud.

  Respon
 • Collons! He mirat Can Picafort i he trobat tot d’una ca nostra i la nostra barca!!! No és una mala resolució, per un mapa global 😉

  I les fotos són relativament recents, surten les obres noves de després d’aquella ventada que va tomar quasi tots els pins i va fer pols totes les cases de primera linia. Es veu clarament la linia vermella del carril bici 😛

  Respon
 • Pel juliol del 2003 començaren a arrabassar els arbres de la finca on ara hi fan l’Hospital d’Inca. La foto és anterior a aquesta data perquè encara hi són.

  Respon
 • […] Vaig descubrir google maps aquest estiu arrel d’un article de can Bitassa, all

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.