Virus pel Windows Vista(tm)? Capítol 2: Arreglat!

XerracLa noticia d’un presumpte virus pel futur sistema operatiu presumpte sistema operatiu Windows Vista(tm) ha provocat una ràpida reacció de Microsoft. La clientela pot estar tranquil·la, ja està arreglat. Com ho han fet?

Ho expliquen a InformationWeek:

Reports last week that the first Windows Vista viruses had popped up were wrong, a Microsoft executive insists, because the component at risk [Monad] won’t be included with the next-generation operating system when it ships in late 2006.

[destacat meu]

Podem estar contents que Microsoft no es dediqui a la medicina: –«Quina cama és la que diu que li fa mal?», deia el MSMW (Microsoft Medical Wizard) amb la xerrac.dll carregada en memòria…

Mentre, qui vulgui un entorn de línia d’ordres potent, amb possibilitats de programació, pot usar el Bash de qualsevol sistema operatiu lliure basat en el programari GNU (GNU amb Linux, GNU amb FreeBSD).

Usar un entorn potent de línia d’ordres és un risc, hom pot pensar després de veure tot això que li ha passat, amb el Monad, al gegant de la informàtica que té prou calaix per llogar els millors tècnics del planeta.

Per tal d’escampar pors i contribuir a la recuperació de la confiança en el bit, per evitar més ancades enrere a l’hora d’usar ordinadors, potser convé recordar que el Bash porta 27 anys campant per varis sistemes operatius. Va estar present als sistemes GNU des del 1987 i Apple l’inclou al sistema operatiu MacOS X –del que no es coneixen gaires virus i concretament cap pel Bash. No recordo quina és la darrera vegada que vaig actualitzar un Bash a un GNU/Linux per mor de problemes de seguretat. Fet i fet, m’estranya ni tant sols trobar-lo a la llista de productes de can Secunia, un lloc conegut per donar bons i puntuals avisos sobre problemes de seguretat informàtica.

Va, per què no sigui dit podem incloure els problemes de seguretat d’un afegitó, el Sudo. Són verds, per això. Aquí, en canvi, en veig un parell de vermells. I diuen que el Windows Vista(TM) portara Explorer? En tota una mostra de coherència haurien de fer com amb el Monad i perdre’l de Windows Vista(TM) –val, l’acudit és dolent i somiatruites 😉


Imatge: CIFEC.

Compartir

Entrada anterior
La servitud voluntària (6: sembla que l’amor a la llibertat no és natural)
Entrada següent
Fotos reals o gràfics d’ordinador?

1 comentari. Leave new

  • Jo no diré res sobre el tema de seguretat perquè està més clar que l’aigua. Crec que llençaré la pregunta de… que putes portar al final el maleït Longhorn-reloaded? Ai, perdona, és vera, menús transparents…

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.