Entrevista a IB3

Bitologia, TV

A l’informatiu del diumenge vespre emeteren l’entrevista que ens va fer l’ÿngela Alfaro –ho explicava un parell d’apunts de blog enrere. El trobareu al Google Vídeo i també aquí en format lliure Theora [1].

El meu tall és d’una explicació sobre perquè la nova llei de propietat intel·lectual no és bona. Com precisament els hackers ens permeten esquivar-la sense delinquir.

Començo dient que la nova llei de propietat intel·lectual afavoreix la indústria de programari mentre perjudica la societat.

Faig servir una metàfora: imaginem que apareix una màquina per a fer còpies de pa amb un cost proper a zero. Aleshores el govern fa una llei per a prohibir-ne l’ús: cal comprar pa als forns. No hi hauria gaire dubtes que estem davant una llei per a protegir els forners perjudicant la societat. Imaginem que forners, amb problemes ètics per la postura oficial del seu ram, es rebel·len i presenten un pa sense restriccions de còpia.

ÿs just el que ha passat amb el programari. Informàtics digueren «no podem canviar lleis però podem fer programes diferents, lliures». Seguint amb la metàfora, són forners que es desmarquen del gremi oficial per a donar lloc a un pa sense restriccions de còpia. No tot són males notícies, perquè usant programari lliure podem esquivar aquesta llei de propietat intel·lectual injusta amb la societat.

En aquest context està més clar una cosa que potser no ho queda prou al vídeo: els hackers són programadors.

Ítaca

També he pujat el darrer Ítaca. Hi parlo de metereologia a Internet:

Em sorprèn la quantitat de baixades dels programes anteriors, m’imagino que interessa i per això n’he pujat més: fins ahir hi hagueren 897 visites i unes 40 descàrregues per només tres programes. No importaria esmentar-ho en aquest blog, donant la murga cada poc, si a Google Vídeo oferissin fils de subscripció. Ho fan al YouTube, però no el vull emprar car allà els vídeos només es poden veure amb el Flash, un programa que no és lliure.


[1] Per la mida, crec que aquest el pot suportar la meva humil ADSL.

Compartir

Entrada anterior
El Wacky Warning Label Contest
Entrada següent
Imaginau que tots…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.