Comparativa de preus entre SuSE i Windows

A una plana de la botiga suseshop.es comparen el preu de la versió 9.3 de la distribució SuSE amb el preu que costaria aconseguir els mateixos programes per Windows XP Professional.

SuSE 98,95 Eur i Windows 5.964,44 Eur.

Només comparen preus, no llicències. ÿs prou important per molts motius, com ara tenir tots els drets sobre el codi que els programes lliures que a SuSE fan servir per gestionar el nostre coneixement. Però si ens limitem als motius econòmics [1] la SuSE es pot instal·lar a tots els PC que es vulgui. En el cas de la oferta Windows, els 5.969,44 són només per un PC.

La comparativa serveix per qualsevol altre sistema GNU/Linux. Basta canviar el 98,95 Eur pel seu preu de suport equivalent al de SuSE, perquè en alguns casos (Ubuntu, Debian) els CD i DVD estan disponibles de franc a la Xarxa. La oferta A Ubuntu animen a que hi hagi empreses locals donant suport. Les llicències lliures permeten que tothom tingui accés fins al darrer racó dels programes i que qualsevol tècnic preparat pugui muntar la seva parada de suport sense dependre de ningú. La oferta pot ser molt àmplia i variada. En qualsevol cas, fins els gairebé 6.000 Eur que demana la competència Windows, el marge és prou ampli com per aconseguir fórmules de suport amb molts vip a la descripció.

En Pau Cabot ha enviat l’enllaç a la llista bulmailing. He guardat la plana de suseshop.es en PDF (140 K), perquè possiblement deixarà d’estar en línia quan no venguin més SuSE 9.3.

[1] Cosa que mai s’ha de fer perquè el nostre coneixement no té preu i digitalitzar-lo en formats que necessiten programes amb privacions és un risc; a mig i llarg termini caldrà comprar noves versions per seguir accedit als nostres treballs. Per això, la frase a la comparativa, «Comparación de precios entre SUSE LINUX y un sistema comparable de Windows» estaria millor si fos «Comparación de precios entre SUSE LINUX y un sistema Windows».

Compartir

Entrada anterior
Mierda
Entrada següent
Firefox i Boing Boing

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.