Palma Ciutat Educativa només per a clients de Microsoft

En visitar Palma Ciutat Educativa amb el navegador Firefox i el sistema operatiu GNU/Linux, rebo aquest avís:

La configuració del vostre ordinador no garanteix el correcte funcionament d’aquesta web.Per poder accedir a totes les opcions d’aquesta pàgina web heu d’emprar, com a mínim, la versió 5.5.

Podeu descarregar la darrera versió del navegador Microsoft Internet Explorer fent clic aqui

A la pantallada també hi podeu veure, al peu, avisos d’errors de programació de la plana. Els diuen les extensions HTML Validator i Firebug pel navegador Firefox, unes eines que analitzen la qualitat de la plana segons els estàndards del W3C. Són errors que fan el lloc compatible només amb l’Explorer de Microsoft. Les planes ben fetes són compatibles amb tots els navegadors.

En comptes de fer una plana universal, pinten la seva exclusió com un problema del visitant «el vostre ordinador no garanteix el correcte funcionament d’aquesta web». ÿs un lloc educatiu que enganya, quina contradicció.

Tot plegat és tant absurd com si algú obre una botiga amb el sostre a 1,8 m d’alçada i hi prohibeix l’entrada de les persones altes: «el vostre cos no garanteix el correcte funcionament d’aquesta botiga». Existeixen normatives municipals per a no perpetrar aquests nyaps, afortunadament. Però sembla que al web tot val, fins i tot quan es tracta d’un establiment virtual educatiu.

Entrades relacionades

7 Comentaris

 1. Sí, i com ens acostumbren a no pensar….. igual ens creiem que tenim una merda de maquina i programari, i que la culpa és nostra.

 2. Potser sí, Pep, i passa que eduquen, però per a no pensar 😉

 3. Pos fil a l’agulla. Hi ha un acord municipal on es planteja que les primeres passes cap al programari lliure es facin, precisament, des d’Educació. Demà demanaré ‘oficialment’ que l’Ajuntament no negui a la ciutadania la possibilitat d’utilitzar els serveis públics lliurement. Vos aniré informant.

 4. Ara mateix no funciona ni amb l’Explorer. Diu

  Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error ‘80004005’

  [Microsoft][Controlador ODBC Microsoft Access]Error general No se puede abrir la clave ‘Temporary (volatile) Jet DSN for process 0x4d84 Thread 0x2bc0 DBC 0xcafcf9c Jet’ del Registro.

  /ceducativa/conecta.asp, línea 3

  Més errors derivats de no escollir les eines de Microsoft, cares, pensades només pels usuaris de Windows y que fallen quan passa una mosca.

 5. Sembla que no filen prim en aquesta empresa. Si aquí informen que “Los datos facilitados se enviarán de manera segura (encriptados)” i que “Todos los datos serán tratados confidencialmente” aquí deçà se n’obliden…

 6. Pingback: Blog personal de Vicent Cubells » Blog Archive » Necessitats

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.