Talent digital mallorquí a l’estranger

Sovint es parla dels cotxes de lloguer que paguen l’impost de circulació fora, però mai ningú no comenta la quantitat de talent digital mallorquí que no cotitza a les Illes.

Ningú?

Nosaltres sí que ho expliquem.

Andrés Salom

Abans de la pandèmia el remot era una excepció i molts emigraren. El darrer any i mig el teletreball ha avançat moltíssim i la majoria es planteja tornar a les Illes. Els hi preguntem a les dues darreres col·laboracions a La gran vida; la primera és del 26 de desembre de 2021 i la segona del 9 de gener de 2022.

En Xavier Leal explica que es va establir a Madrid perquè allà hi havia un ecosistema emprenedor. Li va permetre fundar la startup Rollbox el 2016. Només tres anys després la va comprar Personio, una empresa alemanya, que és on ara en Xavier hi fa feina com a Head of CX Enablement.

N’Andrés Salom va emigrar a San Francisco per a treballar a Aribnb, on fou Global Sales Operations and Strategy des del juliol de 2018 fins l’agost del 2021. Ara és Head of Global Merchant Operations de Wolt, una startup de ‘delivery’ finlandesa devers quatre cops més grossa que Glovo.

He demanat permís a la ràdio per a obrir un podcast amb les meves col·laboracions, així serà més fàcil per a vosaltres seguir-los i escoltar-los.


Imatge de la capçalera: d’engin akyurt a l’Unsplash
Foto: Mònica Borràs. No en tenim del Xavier Leal perquè la conversa fou telefònica.

Airbnb, Andrés Salom, delivery, model econòmic, nòmines, payroll, Personio, Rollbox, talent, turisme, Wolt, Xavier Leal

Compartir

Entrada anterior
La importància del brànding
Entrada següent
NIMBYwashing i BANANAwashing

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.