Manteniment de Telefónica (2 de x): si no uses Windows, no tens manteniment de maquinari

He preguntat, al 1004, com estava la cosa del manteniment que m’oferiren —ho explic a un altre apunt de blog.

Diuen que el manteniment és per Windows, i m’han enviat cap a una plana amb les condicions de la cosa:

El mantenimiento aplicará a PCs y equipos de Telefónica y de terceros, dentro y fuera de garantía, al margen de su marca o ausencia de ella.

* Software.

Se proporcionará mantenimiento software, entre otros, sobre los siguientes conceptos:

– Los Sistemas Operativos de Windows que pueden ser mantenidos por el servicio Mantenimiento LAN+PC son: Windows 98 (segunda edición), Windows Millenium, Windows XP Home, Windows XP Pro, Windows NT, Windows 2000 y versiones, y Windows Vista. No se incluyen ordenadores con varias particiones de arranque.
– Navegadores: MS Internet Explorer, y Netscape y similares.
– Software Básico de carácter general: Adobe Acrobat Reader, Compresores (ZIP).
– Firewall y Antivirus.

* Hardware.

El mantenimiento hardware incluirá tanto la mano de obra como la reparación/sustitución de piezas, que correrá por cuenta de Telefónica. (*)

Los equipos de Telefónica sobre los que se podrá contratar mantenimiento serán:

– PC sobremesa entrada
– PC sobremesa estandar
– PC sobremesa avanzado
– PORTÁTIL sobremesa entrada
– PÿRTATIL sobremesa estandar
– PÿRTATIL sobremesa avanzado
– TABLET PC
– PANTALLA DE 17″ Y 19″
– IMPRESORA MULTIFUNCIÿN
– IMPRESORA MULTIFUNCIÿN AVANZADA
– IMPRESORA LÁSER B/N
– IMPRESORA MULTIFUNCIÿN LÁSER

(*) Entendiéndose que se haya incluido en el importe mensual de mantenimiento. Este mantenimiento puede quedar si se demuestra que el cliente ha realizado cambios en sus equipos mantenidos que provocan o puedan provocar averías. Una vez más, la sustitución se reducirá a casos de avería por uso de las piezas. Se utilizará material homologado por Telefónica, siempre que sea posible (por ejemplo tarjetas Ethernet, cableado, etc).

Li he explicat que ja vaig dir que no volia manteniment del software Windows quan me l’oferiren. La operadora aleshores va contestar que també el podia aprofitar perquè el manteniment incloïa maquinari. Vaig pensar que pagant el mateix, no era just que un usuari de Windows tingués manteniment de tot però un de GNU/Linux o MacOS només de maquinari. Però no em va importar gaire perquè el manteniment de programari ja el faig jo.

Si lliguen el Windows al maquinari tot plegat era encara més injust. Ho lliguen en dir que «no se incluyen ordenadores con varias particiones de arranque». No hi ha motius tècnics. No voler reparar una placa avariada perquè l’ordinador no funciona en Windows s’aguanta tant, tècnicament, com no voler-la reparar perquè no som catòlic a un país on el catolicisme és majoria. M’ha dit que la comparació era exagerada. La he canviat: no és just que no et vulguin reparar un telèfon mòbil perquè hi parles en anglès en comptes de castellà. Ha insistit: són les normes. He dit que no som a una democràcia, i les empreses no poden dictar normes que vagin contra drets bàsics democràtics. Ho és poder escollir la marca del sistema operatiu del meu ordinador, i també la marca de les meves sabates. La operadora deia que sí, però que una cosa són els ideals i una altre la realitat. He argumentat que als ideals només s’hi arriba si lluitem per ells, i que faci el favor de seguir amb aquest cas. Que tenguin en compte que ja renuncio a una cosa que estaré pagant: el manteniment de programari. Entenc que tenguin gent preparada només per solucionar problemes del Windows, però no entenc que no tenguin gent preparada per a canviar una placa avariada a un ordinador GNU/Linux o MacOS, car les operacions a fer són exactament les mateixes que en un Windows. Em diran coses.

Compartir

Entrada anterior
No existeix el Proxy Cache de Telefónica que no em deixa navegar
Entrada següent
Material de la xerrada a la Campus Party

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.