Frigoaddicció

Dimarts parlàrem de ciberaddiccions a la tertúlia del programa Tercer paràgraf d’Ona Mallorca.

Diuen que sabem que tenim una addicció quan sentim una profunda ansietat enfront l’absència de la cosa, substància, persona o tecnologia en qüestió. Haig de confessar-ho: em posa molt nerviós no poder usar el frigorífic. Quan es va espatllar el darrer cop, un 7 de juliol –en recordo la data– no vaig dubtar comprar-ne un altre immediatament. Per accelerar la cosa vaig escollir un model que era a l’estoc i vaig pressionar el venedor perquè el portés dos dies i no tres. Soc frigoaddicte o les addiccions tecnològiques només compten si l’estri té manco de 50 anys d’història i no l’usa el 99% de la població?

Més endavant la tertúlia derivà cap als llocs d’apostes a Internet. Sembla que hi ha perill de ludopatia i és un risc pels menors. Però jo trob –i digueu-me rar– això mateix també passa fora d’Internet i aleshores se’n diu Loteria de Nadal. D’acord, també passa Internet; però quan algú ven molts dècims no és cap perill sinó un cas d’èxit. A les escoles imprimeixen participacions que hauran de vendre les nines i els nins mitjançant venda ambulant sense llicència. Podríem parlar d’explotació de menors, activitats comercials il·legals i introducció al joc, però ningú no ho fa. Potser també passa que la pràctica té més de 50 anys i hi participa la majoria.

Ja ho sabeu: quan vulgueu que alguna cosa tengui aires patològics, feu-la a Internet. Aprofiteu-vos-en, perquè la tàctica no servirà quan la Xarxa sigui tant popular com els frigorífics i el calendari assenyali el 2050 o més. Tot i això, recordau que la meva bolla de vidre sol tenir niguls.

Compartir

Entrada anterior
Prova des del Flock
Entrada següent
Les obvietats dels llibres d’autoajuda

5 comentaris. Leave new

  • Fotoadicció.
    Ara m’ha revengut l’addicció a la fotografia analògica.
    Durant aquests darrers anys la m’espasava amb la “metadona digital” (fotografia digital). Però ja no em fa efecte. Necessito penjar·me la càmera analògica pel coll i sortir a fer una volta.
    Tenc la gelera plena de rodets b/n. Revelador i fixadors per pel·lícula i paper.
    Avui hora baixa li tocarà el torn a la Konica hexar. Encara que no mes sia per fer una volta per Ciutat.
    Ja tenc ganes de que siguin les 20:00, per anar a Santa Maria del Camí, a veure com han quedat les copies que vaig fer el dimarts a la nit, i si les han emmarcades be, per decorar al bar que inaguran avui hora baixa a la plaça del mercat.
    Soc fotoadicte?.

    Respon
  • torro: el bar és teu? A la plaça del mercat de Santa Maria?

    Ja veia que darrerament publicaves poques fotos a Internet. Escannejar paper fa vessa, no? 😉

    Respon
  • No, el bar no es meu, es del fill d’una cosina de la meva dona.
    Si no et cau lluny de Sineu, i et fa ganes… es veiem allà. Es a les 20:00
    Es a la plaça del mercat. El bar es deia “Bar España”. No se si li han canviat el nom. Mirant cap al castell de Alaró, cau a ma esquerra.
    Supòs que hi aura menjar per fer picades…
    El meu mòbil a:
    http://www.mallorcaweb.net/torro/movil.png

    Escannejar paper fa vessa, no?
    No vegis fer copies de 30/40 amb paper FB. De les 20:00 fins a les 06:30 de la matinada per fer 10 copies.

    Respon
  • torro, em sap greu perquè no vaig poder venir. Tampoc a la conferència identitatdigital.net d’ahir, que semblava prou interessant 🙁

    Respon
  • Un incís, no són les escoles què venen loteria, sinó els propis nens que normalment ho fan per recaptar diners per els viatges d’estudis.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.