403 day: per la dignitat del web

Acab d’afegir aquest blog al 403 day, una iniciativa arrogant però necessària:

L’aplicació d’estàndards al desenvolupament web permet que els llocs funcionin i es vegin correctament en quasi tots els navegadors. Per desgràcia, Internet Explorer, el navegador amb major domini del mercat, presenta serioses deficiències en la implementació dels estàndards. I com a conseqüència, els desenvolupadors han de treballar extra perquè qui l’usa disfruti d’una bona experiència. I això val diners. I cabells, molts cabells.

Per la salut de milers de treballadors: no trenquis el web, usa un altre navegador.

Haig de dir que a mi l’Explorer no m’ha fet perdre cabells. Però dignitat sí.

Compartir

Entrada anterior
Tuitejant
Entrada següent
Microsoft Fum 1.0

8 comentaris. Leave new

 • em sembla molt bona iniciativa. Quants de webs estan nomes pensats per a IE ?

  Per altra banda, quin missatge rebrà el visitant que empri IE ?, se li explicarà el motiu i se li donaran alternatives ?

  Respon
 • Jo encara diria més. Els milions d’hores malbaratades que els informàtics – animals ara camaleònics – que ens veiem abocats a practicar el xamanisme, l’exorcisme o a fer de curanderos en la forma de pedaços del binari.

  I es que la història del IE, es la història de com la feina mal feta ens acaba passant una factura molt cara no sols als usuaris, que pateixen un tipus de conseqüències sino també als desenvolupadors.

  Per sort el boca a boca, crec que cada cop esta funcionant millor. Acabarem fent de tot, ara “avangelistes” i amb la bandera de la seguretat ( i la inseguretat informàtica dels productes Microsoft ) cada cop hi ha mes conversions.

  El discurs ja no es tant sols anti Windows, el discurs es contra la feina mal feta, vergonya aliena que no ajuda a dignificar una professió plena de mancances.

  Respon
 • @TommyX: El missatge que rebrà l’usuari d’IE, si s’usa algun dels mètodes proposats a 403day.org serà la pròpia pàgina de 403day en l’idioma escollit. Sinó, hi ha maneres de personalitzar-lo al gust.

  Respon
 • TommyX: a la plana lincada hi ha prou explicacions i s’hi donen alternatives.

  decalferro: exacte, cap animadversió ni prejudici. Mai se sap quan a Microsoft poden fer bé l’Explorer i decideixen distribuir-lo amb una llicència lliure. De fet, si fan el segon (una llicència lliure) molta comunitat que avui el critica possiblement el milloraria i aconseguirien el primer (fer-lo bé). Per tant visca l’Explorer lliure! 😉

  Respon
 • Per cert: vaig fer que el Konqueror s’identificàs com a Explorer per tal de provar si funcionava el mecanisme per al dia 403. Vaig oblidar tornar-lo a la seva identitat real de Konqueror. M’ha servit per a veure que el programari WordPress –que fa rodar aquest blog– em suggeria canviar de navegador. Ho fa al peu de les planes d’administración, enviant-me cap a http://browsehappy.com 😉

  Respon
 • una pregunta, si jo tenc un blog a can WordPress, suposo que no hi puc fer res per instalar el plugin. no ?

  a part de fer un post en referencia a la web que anomenes, hi puc fer-hi altra cosa ?

  gracies. Em sembla una molt bona acció en defensa del que apunteu, tant en Benjamí com en decalferro. Jo en vaig perdre moltes d’hores per fer anar les webs amb IE, i quan anaven amb IE deixaven d’anar amb el Navegator, i viceversa.

  Respon
 • TommyX em sembla que a wordpress.com no deixen fer gaire cosa per motius de seguretat 🙁

  Respon
 • […] 403 day 27 02 2008 Via http://blog.bitassa.cat/arxiu/2008/02/23/870/ […]

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.