A l’aeroport de Son Santjoan no hi ha consigna d’equipatges

L’al·lota del taulell d’informació de l’aeroport de Son Santjoan fou empàtica i servicial, dues coses sovint males de trobar. Li vaig preguntar on era la consigna, i em va dir que no n’hi havia cap. Que diuen que ho fan per seguretat, però a Madrid n’hi ha, tot i que allà sí han patit atemptats. Li sabia greu la falta de consigna i va proposar-me obrir una reclamació. Era tot el que podíem fer.

No necessitava pas la consigna en aquell moment, just ho volia saber pels següents viatges. Ja m’havia semblat no veure’n cap i per això havia vingut en cotxe en comptes de moto, que era la intenció inicial. Passa que la jaqueta per anar en moto a l’hivern és voluminosa, pesada i mala de plegar per mor les proteccions que duu. No hi cap al bagul de la moto, cal carregar-la. Sempre queda la possibilitat de posar-se-la, però queda un poc Terminator quan no hi ha cap moto a prop. Si no la podia deixar a l’aeroport caldria pujar-la a l’avió, amb la motxilla, la maleta petita, i seguir així al taxi o el tren, metro… fins l’hotel.

La consigna d’equipatges seria útil per casos com el meu, tot i que potser som pocs; el normal és que les maletes siguin massa grans i pesants com per anar fins l’aeroport en moto. Però no importa maleta quan les sortides són d’un dia o cap de setmana, les que sovint em toca fer darrerament. No deix la família sense cotxe, i si el necessiten no m’han d’acompanyar ni venir a cercar des de Sineu. Va afegir-hi que és igual: molta gent demana per la consigna. Solen ser famílies de turistes, carregats de maletes, que arriben a l’aeroport un grapat d’hores abans de partir. Voldrien deixar-les i aprofitar el temps per anar a donar una volta però no poden: s’han de quedar a l’aeroport vigilant maletes. Així tindran excusa per ampliar les instal·lacions, au, més ciment –vaig afegir, i potser és una exageració. Especularem sobre els incentius que hi ha per a usar cotxe, que en calgui més d’un a cada casa, fer gasto al pàrquing (el de motos, un poc amagat, és gratis), que facin falta més carreteres i més CO2 en viatges per acompanyar i recollir qui vola –i possiblement també és una exageració.

L’al·lota d’informació va dir que potser posarien consigna d’equipatges, si tots els que demanem per la consigna féssim una reclamació. Em va convidar a fer-la, si tenia temps, i la vaig omplir. Ahir vaig rebre aquesta carta:

Palma a 13 de octubre de 2007.

Hemos recibido la reclamación C041/039, efectuada por Ud. el pasado dia 13 de octubre en el Libro Oficial de Aena de este aeropuerto.

Lamentamos los inconvenientes que haya podido padecer en su paso por el Aeropuerto de Palma de Mallorca.

Se han efectuado estudios sore la necesidad/rentabilidad de dicho servicio, obteniéndose la conclusión que al tratarse de un aeropuerto de origen-destino final, no existe demanda suficiente para instalar consigna de equipajes.

No obstante, trasladamos su queja al departamento correspondiente a tal fin que efectuen las acciones que consideren oportunas.

Potser també podeu omplir fulls de reclamació, si trobau que caldria consigna d’equipatges a l’aeroport de Son Santjoan.

Ara sé que a Madrid hi ha consigna, també en vaig veure al Prat. Carregar la jaqueta a l’avió seria l’opció manco dolenta quan viatgi a Barcelona o Madrid, però tampoc no em convenç. En primer lloc, necessitaria massa espai a cabina –o potser no, hi ha qui n’ocupa molt, però al començament deia que valoro l’empatia. En segon lloc, passa que sovint el temps de tornada és just i necessitaria temps per anar a la consigna i per a una altre coa. Si el temps faltés, la cosa quedaria massa enfora de casa i amb el comptador de la consigna en marxa. Aquestes coses cal llogar-les prop de casa.

Sempre queda la possibilitat d’una jaqueta bis, més amable, per aquests casos. Però no m’agrada anar sense protecció al cos perquè, diuen, hi ha dos tipus de motoristes: els que han caigut i els que encara han de caure.

ÿs ben complicat, això de proposar-se practicar minimalisme en el transport unipersonal.

Compartir

Entrada anterior
Sense poder visitar Joost per mor del proxy cache de Telefónica
Entrada següent
Comic Sans? No gràcies!

6 comentaris. Leave new

 • Darrerament no viatjo tant com ho fèia aquests darrers anys… però sí que he trobat a faltar aquest servei diverses vegades. El que no he fet mai ha estat reclamar-lo per escrit… potser és una falta de costum que hauria de canviar.

  Per cert, això de “Benjamí Termintaror Villoslada”, mola! 😛

  Respon
 • Sí Xisco, reclamam poc. Un tema per donar-li voltes, perquè hauríem de fer el costum de reclamar més.

  Potser hi fa molt el tictac de la persona que ens aten:

  N’hi ha que defensen allò indefensable que els paguen per defensar. Et fan enfadar, directament, perquè tens davant la personificació de l’absurd que et perjudica. Aleshores tot va contra ella; ja no queden forces per a reclamar oficialment 😀

  Si ens trobam algú anodí que passa de la feina, pensam «què li farem» i partim. En aquests casos hauríem de fer una reclamació. Amb tota la serenitat, com si fos el més normal del món.

  La reclamació va caure perquè vaig trobar algú que no defensava l’indefensable i tampoc no passava de la seva feina: els serveis de l’aeroport.

  La llàstima és que m’ensum que gent tant útil no interessi gaire a qui els paga. Que s’estimen més el personal anodí i el que defensa l’indefensable: així no farem de la reclamació oficial un costum. Podran fer el que volen, i no el que necessitam… els clients, que som qui els pagam a ells, curiosament. Però els nostres pagaments sovint no compten. En aquest cas és molt possible que ben poc perquè no podem deixar-los-hi de pagar: Aena no té competència.

  Respon
 • una cosa és ben certa, quan vas vestit de “motero” sense moto a prop et veuen com un bitxo raro, i ja no te dic res quan dus el mono de motogp 🙂

  Respon
 • Aquest aeroport nostre és fet amb els peus. No sabia que no tengués ni consigna (servei que hi ha a totes les estacions i demés de transports (fins i tot la Transmediterrània en té!). I u correu de Pollença, també:-)
  Se m’acudeix ara que aquest aeroport nostre sí serveix per una cosa (a més d’embarcar-nos): per fer gimnàstica: puja per amunt, baixa per avall, camines metres i metres d’una banda a l’altra…..
  Supòs que són les ganes de trobar el sentit positiu a les coses:-)
  Benjamí, no t’he vist mai de motero.Posa una foto i veurem quina pinta tens!

  Respon
 • Joana, ja vindré a veure’t un dia que vengui a Ciutat. Amb moto és fàcil arribar fins al darrer racó 😉

  Respon
 • En quant als tipus de motoristes tens tota la raó, ja fas bé de protegir-te. I el perquè no hi han consignes ho podria explicar el fet que així és més probable que algú pagui per sobre-pes d’equipatge (alguns aeroports/companyies paguen comissió al personal de terra) però la veritat és que ho desconec.

  El que si que està clar és que reclamar com déu mana serveix i quan ho fem uns quants encara més, això el la lliçó que n’hauríem d’extreure de la carta de resposta.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.