Google Gears pel WordPress

Bitologia

A l’Ítaca de demà parlo del Google Gears presentat avui fa una setmana al Google Developer Dayaquí hi trobareu un parell de fotos que vaig fer a Madrid.

Explic que la utilitat de l’invent està en poder llegir desconnectat llocs web amb serveis com ara el correu electrònic, els fils de subscripció o l’agenda. Són llocs totalment inútils sense connexió. Tampoc no podem copiar les nostres dades a l’ordinador propi, i si el servidor fa figa podem perdre el correu, els fils de subscripció, l’agenda o els documents dels office basats en web.

Perquè és programari lliure, el Gears fa possible que qualsevol lloc pugui emprar-lo encara que el seu web no sia a can Google. Poder llegir el codi –i que no estigui prohibit fer coses amb el que se n’aprengui– serveix per saber com crear programes per a gestionar de formes alternatives les dades baixades des del servei web de torn.

Per a il·lustrar el potencial de la cosa, a la intervenció per l’Ítaca vaig mirar de posar qualque exemple lloc popular que podria emprar el Gears i que no fos cap servei web propietat de Google. Se’m va acudir que potser aviat seria possible demanar la baixada dels nous apunts i comentaris als blogs que seguim, tot plegat mentre som a la dutxa i fent el cafè, perquè en acabar podríem tancar el portàtil i prendre’l fora de casa per a llegir blogs i comentaris onsevulla, desconnectats.

Dimarts, en preparar la secció per l’Ítaca, vaig cercar si ja hi havia Google Gears pel programari gestor de blogs WordPress [1] i aleshores no vaig trobar res. En preparar avui el Mallorca en Xarxa hi he tornat, i bingo: 48 hores després ja he trobat un afegitó (o plugin) Google Gears pel WordPress. L’autor, Mike Malone, el presentà dilluns, just un dia laborable després del llançament del Google Gears.

Aquestes coses només passen quan el programari és lliure.


[1] El WordPress és un programa lliure de servidor que fa funcionar el blog que ara mateix teniu davant.

Compartir

Entrada anterior
L’estat espanyol obligarà a delinquir als usuaris del GNU/Linux
Entrada següent
Nova revista de la Ubuntu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.