Hola vecino de mi WiFi!

pantalladaAmb el N800 sovint trobo connexions WiFi obertes. Dissabte passat, a la taula del sopar mallorquí del menéame, vaig trobar una connexió sense fils tancada i amb la genial etiqueta «Hola Vecino!»aquí teniu la pantallada.

Sembla que algú estava fart que el veïnat navegués de franc amb la seva ADSL. ÿs una cosa prou freqüent que té una solució fàcil: blocar l’adreça de la tarja WiFi del veí en qüestió. Així tanquem la connexió als gorrejadors habituals, però la deixam oberta als passavolants que al final tampoc no gasten tant.

Compartir

Entrada anterior
Les pesqueres blogueres de Banyoles
Entrada següent
Girs de 360º

6 comentaris. Leave new

  • Si, n’hi ha que tenen sentit del humor.

    jo abans els hi posava noms com “Tonto el que lo lea”, “Arruix !!” o “Tu que mires”

    ara ja en sé un poquet més i senzillament l’encripto i filtro el router per la meva MAC adress. També no estaria de més deshabilitar el DHCP del mateix i/o fer que nomes pugui sortir una determinada IP, però be, tot això a aquest blog sobra explicar-ho, ja ho contaré al meu 🙂

    De totes maneres, es ben sabut que encara que estigui encriptada en WEP o WPA, hi ha una serie de programets que et troben la clau en un plis-plas.

    Respon
  • Wifis obertes !

    N’hi ha, però costa una mica trobar-les… L’altre dia fent un gelat
    la plaça de Sóller vaig poder connectar-me a la d’un hotel de devora…

    Diuen que si és oberta hi pots entrar, no?

    El Nokia n800 m’ha anat molt bé anat de viatge, amb el maemo mapper he
    pogut orientar-me bastant bé… Des de Navicore m’enviaren un DVD
    gratuit amb 2 mesos de prova. ÿs un programa tipus TOM TOM, que et
    guia en tot moment. Va anar molt bé, sobretot pel copilot, que pot
    dormir o simplement badar un poc mirant per la finestra…

    Quanta gent a Mallorca té dispositius com el N800 o el n770?
    Hi ha cap fòrum? Ja sé que hi ha maemo.org, internettablet…

    salut,

    Guillem

    Respon
  • TomMyX: exacte, és massa fàcil trobar les claus. Per això pens que si algú vol usar la teva connexió amb males intencions ho farà igual. Per males intencions pens en atacar qualque lloc amb la teva connexió i que sembli que ho has fet tu. El que faig és guardar tots els registres de connexió. Amb un router basat amb el programari lliure OpenWRT és fàcil reenviar l’arxiu de registre de connexions cap a l’ordinador de sobretaula, que els desa a una còpia incremental diària. Si algú em ve a demanar explicacions, podré trobar al registre l’adreça MAC de qui es va connectar el dia dels fets, i que el cerquin. La protecció per adreça MAC és a la que em referia a l’apunt.

    Guillem: conec els mateixos fòrums que tu, cap de local. Pots entrar a les WiFi obertes, cap problema. No importa que paguis cap llicència de programes GPS privatius, tens el Maemo Mapper que és lliure –ja el coneixes. Té l’avantatge afegit que baixa els mapes del Google, no cal pagar per llicències de mapes i més mapes –a preu de canari jove– cada pic que visites un país o continent diferent.

    Respon
  • sembla molt interessant això del OpenWRT, en poder hi fare un parell de proves.

    la pregunta és : quina validesa te aquest registre que et va creant ?, es a dir, qui em diu que aquella MAC no l’hem ficada nosaltres a mode de coartada per les nostres “fechories” ?

    Respon
  • TommyX: els registres (logs) del sistema són proves que han servit per molts casos coneguts als tribunals, supòs que hi ha una «tradició». En qualsevol cas són ells qui han de demostrar la culpabilitat, és lo que es porta als estats de dret 😉

    Respon
  • Jaja, a l’entrada de casa meva passa una cosa semblant.. des del portal se n’agafa una que es diu “El vecino del tercero”; també em va fer gràcia quan ho vaig llegir 🙂

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.