Les pesqueres blogueres de Banyoles

Blogocosa

L’esment del banyador a l’apunt anterior m’ha recordat que tenia pendent explicar-vos una cosa que m’enviaren des de Banyoles [1] –connexions meves, ni cas.

Des de l’Ajuntament de Banyoles hem activat un nou servei al portal web de la ciutat www.banyoles.cat per tal de fomentar una xarxa banyolina de blocs.

El servei, que anomenem “blocoteca”, es pot trobar a l’adreça www.banyoles.cat/blocoteca i té la pecularietat de convidar a tots els banyolins i banyolines que tinguin un bloc, fotobloc o vídeobloc a sumar-se a aquesta xarxa ciutadana escollint una de les pesqueres de l’Estany on afegir-hi el seu bloc. Les pesqueres són unes petites construccions fetes sobre l’Estany molt peculiars i característiques de Banyoles que, originàriament, tenien una funció d’oci i esbarjo i per a la practica de la pesca.

[…]

A tall de curiositat, i lluny de semblar pretensiosos, val a dir que la blocoteca s’ha inspirat en un servei semblant que s’ofereix des de Nova York, el www.nycbloggers.com, on, en aquest cas, utilitzen la xarxa pública del metro i les seves parades per allotjar els blocs.

Ho trob una bona idea, què és ben igual si l’han copiada de Nova York: cada lloc li sap donar el seu tictac, mem si a Banyoles el poden trobar.

Estaria bé fer quelcom semblant també a Mallorca. A Sineu en podríem fer perns, dels blogs:

El pern del món

Diu la tradició que el pern del món es troba situat davall el campanar de l’església de Sineu; és una peça disforja, un eix enorme que arriba fins al centre de la Terra, essencial perquè el món no s’aturi de rodar. Afegeix la contarella que dia 31 de desembre de cada any, el rector de la parròquia, el batle i l’escolà, davallen a engreixar el pern del món. ÿs aquesta una llegenda relacionada amb Sineu corn a centre de Mallorca i Mallorca com a centre del món.

Caterina Valriu formula així aquesta simpàtica tradició a la Ruta de les rondalles:

«Just a davall es campanar de Sineu hi ha es pern del rnón. Si aquest pern no anava, si no estigués ben untat, el món se n’aniria a fer punyetes. Aleshores perquè això no passi, hi ha uns encarregats que són es rector, es batle i s’escolà major, cada 31 de desembre a punt de mitjanit, mentre que noltros mos engatam i mos pegarn aferrades pes coll per celebrar es canvi d’any, ells se’n vénen per sa porteta de davall santa Bàrbara i se’n van per avall, per avall,…fins en es pern del món i duen una bona quantitat d’oli i l’unten ben, ben untat i així es pern pot anar voltant durant la resta de 364 dies de l’any».


[1] El missatge arribà des del cap de comunicació de l’Ajuntament de Banyoles, però estava prou personalitzat. Que no és spam, vaja.

Compartir

Entrada anterior
Festival de cançó Sa Marjal 2007
Entrada següent
Hola vecino de mi WiFi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.