Previewseek

Web

Logotip de PreviewseekPreviewseek encara és tant beta que per usar-lo cal teclejar beta.previewseelk.com. Em sembla que ho faré sovint, perquè la cosa promet. L’acabo d’afegir a la p del Firefox [1] i la ps del Konqueror [2].

Una part important de l’èxit de Google ve de cercar bé, ràpid i tenir una interfície molt fàcil. Previewseek fa bé les primeres dues coses. La darrera queda en entredit per mor d’un arbre, a l’esquerra, que cal reconèixer que no està pensat pels navegants tipus Homer Simpson –i què? l’invent és fantàstic, que s’espavil·lin, els homerians.

També ho és el mecanisme per desar webs trobades, que es poden recuperar sense cap casta d’identificació prèvia. Si no teniu res a fer, la utilitzat «searchviewer» mostra que cerquen els altres. Com no podia ser d’una altre manera, en entrar-hi he topat amb algun (o alguna) que cercava «panties» a les imatges. Avís per ànimes escandalitzables: el cercador no té filtres moralistes en marxa.

Però no tot és bo a can Previewseek:

No he aconseguit una cosa que sovint uso a Google, l’opció «site:» per substituir els cercadors de sucre que tenim a la majoria de llocs. Si qualcú se’n surt, ja passarà el cromo als comentaris (o no).

Haurien d’usar una altre tipografia per defecte o un tipus de lletra més gran, una de dues. Amb Konqueror o Firefox s’arregla fàcilment augmentant el tipus de lletra: Control+rodeta_de_rata i au. Amb Explorer sembla que no és tant fàcil, però també té solució ;).

Aquesta pega és prou important:

How do we do this?

How we do all this is rather complicated. We rely on over 35 proprietary, patent pending algorithms based on 20 years of academic research into artificial intelligence, Bayesian statistical data mining, word-sense disambiguation, cognitive visualization theory, heterogeneous database querying technologies, and behavioral psychology.

–de la plana about us, destacat meu.

Espero que no els concedeixin les patents damunt idees que han demanat.

Per cert, i els psicòlegs de la casa què en deuen dir, de la mida i tipus de font? Quan va sortir el tema, era la festa del seu patró? Estaven malalts? Són tots joves amb bona vista i tenen monitors de 20 polzades?


[1] El com està explicat al punt 8.3 de la guia ràpida del Firefox que vaig preparar. Trobo més pràctica aquesta forma de cercar, amb la barra d’ubicacions i una lletra, que no pas la barra de cercar: en polsar Control+T es té una pestanya nova i el cursor a punt per escriure g (o p) la-cosa-cercada. Aleshores la barra de cercar es pot deixar pels diccionaris i s’hi accedeix pel mateix sistema, només que amb un TAB extra: Control+T i tot seguit TAB. [adalt]

[2] Aquí expliquen com configurar «Dreceres web» amb el Konqueror. [adalt]

Compartir

Entrada anterior
Hoy por hoy Mallorca: tall del 23-11-2005
Entrada següent
Digg triomfa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.