Aquí ho explicava i aquí teniu el tall de vídeo.
En aquest altre apunt comento una altre fal·làcia sobre seguretat que està un poc relacionat. En dir que no hi ha virus per GNU/Linux o MacOS, sol sortir l’expert que vol esquivar el tema de la qualitat de programari i de passada recordar-nos la superioritat al mercat del Windows. Propaganda pel boc gros i FUD al canto: «perquè sou no res, però us passarà el mateix si triomfau com el Windows». Sisí.
El representant d’AUSBANC diu que Internet és una porta oberta a tothom a la nostra vivenda. A l’apunt anterior deia que li havien posat piles a la maquineta de fer demagògia barata, però en realitat també han engreixat el tren de la bruixa, aquell de fer por a les criatures.
2 comentaris. Leave new
En primer lloc perdonau perque no se escriure en altra idioma que no sigui el castella. Dicho esto lo que indicamos es que internet es muy util pero a la vez una puerta llena de peligros. Y conindepednecia de cual sea el sisitema que utilicemos Mac, Windows,Linux y exploradores lo cierto es que, al igual que ocurre en el mundo real podemos ser victimas de estafadores. Dede el primer momento hemos indicado que Internet es un universo repleto de utilidades pero también de peligros, con independencia del sistema que se use. Usted podrá considerar que hacemos demagogia barata algo en lo que no estamos de acuerdo logicamente ya que mi opinión es la de que estamos adviritendo de cuales son los pekigros no supone ni por asomos ( y en eso se hizó hincapie en la entrevista) en ningun consejo para no utilizar internet sino para utilizarlo con precaúción. En qualsevol cas estaré encantat de pdoer conversar sobre aquest apasionant tema
Adeu
Carlos Hernandez: «con independencia del sistema que se use» rotundament no, i aquí és el pinyol del problema a l’hora de tractar aquests temes.
ÿs més fàcil fer por amb dient que està «plena de perills» que no pas ensenyar [1]. I d’això en dic demagògia, sí 😉
Si llevam el factor de la gran inseguretat per mala qualitat del Windows, les estafes hi són, clar. Fins i tot sense tenir ordinador. En cas de tenir-ne s’eviten exactament de la mateixa manera que al món real, amb el qual no hi hauria lloc per un monogràfic dedicat a Internet: podríeu parlar de les estafes bancàries als caixers, en sortir de les oficines bancàries, als supermercats, al carrer, a la porta de casa, a la feina, per telèfon, per carta de paper… i Internet també, si voleu. No és el que va passar perquè hi ha una distorsió greu de fons –el pinyol esmentat al primer paràgraf.
[1] Ensenyar a escollir bones eines, encara que comporti recomanar coses que van contra corrent. Explicar que cal rebutjar el Windows que arriba als ordinadors nous, perquè és un acord entre fabricants que perjudica els usuaris. Contar el perquè: les condicions de la llicència tenen moltes restriccions i el programari és de qualitat pèssima. Aquest seria un bon consell als consumidors: com evitar que ens venguin programari defectuós, restrictiu i reemplaçar-lo per un de qualitat.