El Nokia N800 duu ou de pasqua de maquinari

El programari sovint duu qualque ou de pasqua virtual, però mai no n’havia vist al maquinari: el Nokia N800 duu ràdio, però el fabricant no ho havia dit pas.

Sembla que també hi haurà accessoris amb alimentació USB pel N800.

ÿs un aparell que promet, junt al projecte Maemo, el sabor del GNU/Linux que el fa funcionar. ÿs prou important, perquè els ordinadors de mà cada pic seran més útils. Ni agendes ni telèfons fashion de la mort, osea, però capats; ordinadors amb tots els ets i els uts. Lliures, clar. Les eines han de ser-ho.

Compartir

Entrada anterior
Qualcú ha llegit la llicència del Windows Vista?
Entrada següent
Kelme també m’ha perdut com a client

4 comentaris. Leave new

 • Doncs al mòbil TSM100 que comercialitzava Telef0rnica l’hi passava exàctament el mateix. Amb el firmware de la companyia espanyola no es podia emprar la ràdio, però amb altres firmwares extrangers sí que es podia fer servir.
  Ja se m’ha remogut la panxa recordant la merda de mòbil que em vaig comprar… grrrr

  Respon
 • FrIkI, suposo que els xips de FM costen molt poc i és més fàcil deixar-los allà. Cosa que demostra un pic més com els de can Apple fan comèdia no posant-los als iPod –que no compraré mentre no portin ràdio 😉

  Respon
 • Coincideixo amb tu Benjamí. Per mi la radio es molt important en un MP3.
  Encara que trobo que el iPod estan ben dissenyats (li vaig regalar un a la meva dona) sense radio no el vull.

  Respon
 • L’ou de pasqua que més m’ha sorprès va ser també en un mòbil, un Maxon (no sé si encara fan mòbils) d’aquells amb 2 colors i poques línies de pantalla. Oficialment, el mòbil no incorporava jocs, però resulta que amb determinada combinació de tecles apareixia el Tetris i que a més es jugava amb el mòbil en horitzontal. Em vaig quedar sorprès i pensant perquè ho devien ocultar, suposo que per temes de llicències…

  En quant a coses capades, em vaig endur una sorpresa quan vaig comprobar que el mòbil Samsung que m’havia comprat amb Bluetooth i J2ME per fer proves de programació té totes les carpetes accessibles via BT excepte la d’aplicacions. Els molt lladres t’obliguen a connectar-te i pagar per descarregar-te qualsevol aplicació o joc, no te’ls pots copiar des del PC. Procuraré no comprar cap més Samsung.

  I parlant de trastos amb sistemes lliures, m’he comprat una GP2X, que corre sobre Linux pero no és la plataforma Maemo. De moment li he posat el MAME i algun joc més, i quan pugui provaré de programar alguna coseta. Però… m’haurè equivocat no comprant un Maemo compatible??

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.