Les restriccions de l’iPhone

Actualització: acabo de rebre una cridada del programa Serendípia, de COMRàdio, per a parlar diumenge (10:15) de l’iPhone. He avisat que en sóc escèptic i acabava de penjar un apunt parlant-ne. Han dit que ja va bé.

El darrer apunt era una broma sobre l’iPhone seguint el meu motiu per no comprar-me un iPod: no tenen ràdio. Si compro un reproductor d’àudio, vull que tengui ràdio. També poder gravar programes i guardar-los a l’ordinador en forma d’arxius d’àudio. M’agrada la ràdio. Ara en venen una, però costa 55 Eur, no permet guardar l’emissió [1], i no és gaire còmoda perquè hi va penjant defora.

Si cercau un remei per la febrada de l’iPhone que envaeix la xarxa des del dimarts, aquest article de la Wired serveix de vacuna:

 • No es pot escollir proveïdor de telefonia perquè no el vendran lliure. Què feia el Jobs amb l’Alierta no fa gaire? Diria que els clients de Vodafone, Orange i Yoigo ja es poden anar oblidant de l’iPhone.
 • Duu només 8 GB de memòria sense cap possibilitat d’ampliació. ÿs molt poca cosa comparada amb els iPod de veritat, no passa d’iPod Nano.
 • ÿs el primer mòbil al que no se li pot canviar la bateria. Segueixen l’altre cosa que no m’agrada dels iPod, ni tant sols tenen perns per a intentar-ho. Hi ha usuaris extrems de mòbil que duen bateries de recanvi –no solen ser gaire cares– i la canvien en un plisplas.
 • No és 3G, mal d’entendre a un estri que ha de fer d’ordinador per a navegar i llegir el correu, doncs 3G és la millor manera de connectar-se a Internet.

Apple sol fer-ho: ven restriccions a canvi de disseny i glamour. També alta toxicitat mesclada amb alta tecnologia. Alguns usuaris d’Apple s’enfaden molt en escoltar aquestes crítiques, però també tenc molts amics macqueros que no s’ofenen. Diuen que seguiran comprant Apple perquè per a ells és com una religió. El darrer pic m’ho va dir un amic prou intel·ligent, i ho va fer amb sornegueria: ell és ateu. Vist així s’entén.


[1] No he estat capaç de trobar ni el sí ni el no, i noticies com aquesta em fan suposar el no.

Compartir

Entrada anterior
iPhone
Entrada següent
A Google Video han rectificat

6 comentaris. Leave new

 • Aviam, s’ha de reconèixer que el disseny de la interíficie és realment innovador, i aquest cop la cosa va més enllà

  Però estic totalment d’acord amb tu. Ah, i jo també passo de comprar-me un iPod perquè no té ràdio.

  Respon
 • Des del punt de vista de l’interficie, és la Màquina Perfecta. Vull dir, si només en pogués dur una dins la butxaca (i no m’agrada gaire dur-ne moltes 😉 voldria dur aquesta. El fet de no tenir massa capacitat, ni millor connexió, està directament relacionat amb les dimensions i el preu i me sembla raonable tot plegat des del punt de vista enginyeril.

  Només hi ha una cosa que m’emprenya molt. Molt. MOLTISSIM. I és que no sigui lliure (en els dos sentits). Això sí que m’ha decebut. Se podrà alliberar per posar-hi qualsevol SIM, però ja no és igual. Què fas amb el contracte que t’encolomen? Val, jo ja tenc contracte amb MoviStar i segur que se podrà aconseguir d’alguna manera com a renovació. Però aleshores, què faig amb la targeta prepagada de Yoigo que m’he comprat perquè la seva tarifa de dades és la única raonable ara mateix? Com aquell que diu, jo me compraria un iPhone per treure-li el suc a la targeta de Yoigo… si ho fes amb el contracte de MoviStar ELLS me treurien el suc a mi. I en l’altre sentit de “lliure”, el programari de l’iPhone és excessivament… fosc. No varen donar detalls, però sembla més tancat que el Mac OS X. Una pena.

  Respon
 • Pere: d’acord, la interfície és molt guapa, és el glamour d’Apple.

  Guillem (fi com sempre ;)) des del punt de vista enginyeril potser hi cap qualque ranura per targes, no? La tenen prou mòbils. O el Nokia N800 que compraré rait nau en poder. Dues ranures, tomaia!

  El Nokia N800 no duu telèfon, però puc suportar-ho. Ben mirat, en algunes situacions ja em va bé que estiguin separats: m’agrada apagar el mòbil. Si el mòbil té Bluetooth, aleshores pot fer de mòdem 3G pel Nokia N800 i aprofitar la teva tarja Yoigo, oiga.

  Respon
 • L’enllaç http://apple.greenpeace.org/ no funciona. Greenpeace indica http://www.greenpeace.org/apple/; a la portada avui enllaça oportunament a la presentació que hauríen desitjat per part de Jobs: http://www.youtube.com/watch?v=2Uo_4kyrkDc

  Aleshores es pot anar a parar a un reportatge, també de Greenpeace, sobre la contaminació ambiental i personal en la producció de fòtils electrònics a Mèxic: http://www.youtube.com/watch?v=qGSNjb-9Ifw&NR (“una amalgama de tóxicos que al final ya no sabes cuál te afectó”), amb llistes negres de treballadors que gosin expressar-se.

  També han muntat la pàgina http://www.greenmyapple.org/

  Respon
 • Gràcies Albert, arreglat! Ho havia escrit de memòria 😛

  Respon
 • […] Per acabar, aquí trobareu unes paraules de Benjamí Villoslada sobre l’Iphone. […]

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.