Bill Gates, el senyor dels bits (era: Bienvenido Mr. Marshall)

Per alguns el Bill Gates és l’inventor i responsable de gairebé tot el que té a veure amb bits: les finestres, l’ordinador personal i fins i tot Internet.

No us penseu pas que ho diuen nins de manco de 5 anys, una edat en la que s’empassarien, sense dubtar-ho, que els pares són els inventors del que alguns adults atribueixen al Gates, però també la paella i el comandament a distància. Ho va dir ahir la ministre de Cultura (sí, c-u-l-t-u-r-a):

Madrid. (EFE).- La ministra de Cultura, Carmen Calvo, dijo hoy que “los gestores de la cultura debemos hacer cosas más llamativas” en defensa de esa cultura, y anunció que cuando, en unas semanas, Bill Gates viaje a España para recibir el Premio Príncipe de Asturias, “le pediré el dominio de la ÿ en la red”.

La Vanguardia

Sra. Calvo, la cosa dels dominis a Internet és un tema de la ICANN, que es pronuncia «I can» que també vol dir «jo puc». Segur que podeu aconseguir un domini cultural després el precedent del .CAT. Però cal que ho demaneu a qui toca.

Més bitoanalfabets voluntaris (o no)

Hi ha més adults, presumptament preparats per la vida moderna, que amollen coses semblats. Persones de les que no esperaries que et preguntessin perquè la rentadora bota quan centrifuga, aprofitant que ets informàtic i que l’aparell duu 17 «programes» de rentat.

Joan Oliver, ex director de la CCRTV:

El que discuteixen en realitat i el que té sentit de discutir és si Microsoft ha fet el bé o no l’ha fet. I aquí hi ha poca discussió possible: el món seria molt pitjor sense ordinadors personals, sense Internet, sense Microsoft, sense Windows. I tot això s⿿ha popularitzat i ha arribat a tots els racons del planeta gràcies a en Gates.

referències a un altre apunt.

A la cita, el «popularitzat» obre un dubte raonable; potser no troba que el Bill Gates el responsable dels ordinadors personals i Internet. Però no: just abans diu que no tindríem ordinadors personals i Internet si Microsoft no hagués «fet» totes aquestes coses.

El Xavier Sala-i-Martin, catedràtic, professor d’economia, Premi Juan Carlos I d’Economia, directiu del Barça i company de l’Oliver, també ha contat històries falses de les coses han fet a can Microsoft. No trobo cap cita a Internet i em sap greu perquè voldria documentar-ho; just el que no sol fer el Xavier Sala-i-Martin, que sovint opina només pel fet que té plecs vocals –o teclat, depèn del mitjà on pontifica.


Vist a Escolar.net

Compartir

Entrada anterior
La Fonera
Entrada següent
Tornar enrere programes a la Debian Sid

7 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.