Mallorca en Xarxa: Araceli Bosch i M.A. Payeras

Ràdio

Llorenç Valverde i Araceli Bosch l'11-09-2003Ahir ens va visitar l’enyorada Araceli Bosch, la primera presentadora del Mallorca en Xarxa –la foto correspon al programa del 11 de setembre de 2003. Va venir amb en en Miquel ÿngel Payeras per parlar de l’SGAE, aquesta cosa que diu que les còpies privades són un delicte. Ho fa mentre cobra un cànon, amb cada CD i DVD verge, que serveix per a poder fer còpies privades legals. N’Araceli i en Miquel ÿngel encara paguen més: un 10% de tots els concerts que organitzen des de Deacorde.

He trobat un lloc on expliquen les aventures d’en Kiko Veneno i no eren amb l’SGAE sinó amb la discogràfica. Ho vaig escoltar al David Bravo, quan va venir a Mallorca. Està al llibre d’en David, «Copia este libro»:

En su día se hizo muy famoso el ⿿Manifiesto de liberación⿝ de Kiko Veneno en el que celebraba con la misma euforia de quien ha salido de Alcalá Meco, el final de su contrato discográfico. Posteriormente facilitó su carta de royalties donde se demostraba lo baratos que creían que estaban los huevos fritos con patatas esos tipos de la industria discográfica. La liquidación ascendía, por la venta de 623 copias, a 6.314 pesetas, el equivalente a un 3% por disco. Como la liquidación era semestral eso quiere decir que su remuneración era de poco más de 1.000 pesetas al mes. Créanme, soy abogado, y puedo decirles que 1.000 pesetas al mes está por debajo del salario mínimo interprofesional.

Lo peor de todo es que Kiko Veneno había recibido un adelanto por parte de su discográfica del que probablemente ya ni se acordaba, así que no solo no cobró esas 6.314 pesetas sino que tuvo que devolver 64.147. Así está de delgado.

La data del programa, el 25 de novembre, coincidia amb 24è aniversari de na Barbara i na Jenna Bush, que van néixer 9 mesos i 2 dies després que n’Antonio Tejero assaltés el Congreso de los Diputados. Té qualque relació? No ho sabem perquè el nostre no és fer documentals amb en Michael Moore sinó el Mallorca en Xarxa, un programa per posar afegitons a les noves tecnologies abans que siguin velles.

Els arxius del programa de ràdio són a les entrades del dia 25.

Compartir

Entrada anterior
Una volta visual pel KDE
Entrada següent
Anàlisi de Firefox 1.5 a la PC Magazine

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.