RSS al Diario de Mallorca

El Diario de Mallorca es converteix en el primer diari mallorquí de paper passat pel web que té fil RSS.

Han fet una plana on expliquen breument com usar-los [1]. També donen a conèixer una bona varietat de programari per a llegir-los, que inclou bones peces pel sistema operatiu [GNU/]Linux. Hi falta l’aKregator –que és el que faig servir, també el recoman.

Amb els RSS no arriba tot l’article i cal fer-hi clic per obrir el web –que també ha canviat de daltabaix. Tot plegat és anys llum del missatge diari que enviaven per e-mail: una llista de noticies, sense cap clic possible. Si una cosa interessava, calia obrir el navegador i trobar-la.

L’ideal és que els RSS portin el text complet de la noticia, així cadascú decideix en quina finestra –navegador o lector de RSS– i format les vol llegir, fins i tot imprimir. Però cal tenir en compte que la publicitat als RSS encara és a les beceroles. Tira a tira.

Mem quan s’estorba, la resta de diaris mallorquins, en adonar-se de l’important que oferir fils RSS. Potser troben que encara és una eina poc coneguda? Idò encara més motius pel canvi: cal oferir serveis per tal que la cosa sigui útil. Si ho fan, ja es farà popular tota sola. De forma natural, però consistent. Si no ho fan perdran lectors poc a poc, així de ras i curt. Internet ens posa al monitor cada pic més mitjans i no poden esperar que anem de web en web mirant mem què diuen. Qui descobreix els RSS canvia la seva forma d’usar el web i no els amolla fàcilment.


[2] Si voleu una explicació llarga, la trobareu a la columna de la dreta d’aquest blog, dins «subscripcions».

Compartir

Entrada anterior
God save the republicans! (Deu arxivi els republicans)
Entrada següent
L’edició Softcatalà de l’OpenOffice.org i Mallorca

2 comentaris. Leave new

  • Genial, un puntasso per ells. Fa anys (en realitat des de que conec el concepte de sindicació) vaig deixar de llegir els diaris locals per aquest motiu: no tinc tant d’interés en ells per anar-hi específicament. En canvi si que llegeixo el País, Vilaweb i 20minutos. I si, heu endevinat perqué 😉

    Respon
  • ÿs il·legal escriure’ls els fils a Feed43? No només als diaris, també al GOB, l’OCB, els partits…. La informació és un dret, la forma de rebre-la també?

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.