Comparativa de programes de correu i PIM

Comparativa de programes de correuA Open Source Versus continuen fent comparatives visuals entre Windows i GNU/Linux. El mes passat la van fer d’escriptoris i ara de programes de correu. L’han dividit en dues parts:

Han fet bé, perquè són dos nivells de programari:

  1. Outlook, Evolution i Kontact tenen la categoria de PIM (Personal Information Manager) i inclouen agenda.
  2. L’Outlook Express i el Thunderbird són més modestos i estan orientats només al correu. No és casualitat que aquesta comparativa estigui feta amb un Windows: si s’usa GNU/Linux es tira cap al Kontact o Evolution perquè no importa comprar cap Office per usar un programa més complet –un PIM.

Això sí, Thunderbird té propina: admet extensions, cosa que li dóna tantes característiques com tengui la imaginació de qui les faci —tu mateix, si vols. També filtra i menja correu fems (spam) i ho fa prou bé, pel que diuen:

El filtre de correu fems basat en filtres baiesians ha fet bé la seva feina als nostres tests. Amb un entrenament mínim, els controls s’han provat efectius a l’hora de discernir entre spam i missatges de màrqueting.

El mateix anàlisi diu més coses:

Només la inclusió de lectors de RSS fan de Thunderbird un programa digne de descarregar i instal·lar, encara que sigui només per evitar la necessitat d’instgal·lar (i pagar) un connector per Outlook.

El fet de ser lliure basta i sobra per a fer-lo prou digne, però ja se sap el pragmàtics que poden arribar a ser els articulistes de revistes d’informàtica –i així de malament tenim la percepció de la importància de les llibertats en programari.

Els detectors de correu fems també estan als PIM Evolution i Kontact. El lector RSS només a Kontact. Cal tenir-ho en compte perquè a les comparatives aquestes parts no surten possiblement perquè Outlook no les té. Vaja.

Vols seguir estant limitat per l’Outlook? En tots els sentits: la teva llibertat i utilitat pràctica dels programes.

Instal·lar tots aquests programes és ben senzill. Les pantallades de la comparativa mostren totes les traces per poder dir que la part GNU/Linux és una Untuntu. Si t’agrada l’Evolution, basta que baixis una Ubuntu. Si Kontact et fa més patxoca, cerca el CD de la Kubuntu. Deixa una partició lliure al teu disc, arranca del CD d’instal·lació i voilà: privacions i limitacions a fer punyetes.

Compartir

Entrada anterior
Apunts complets al RSS
Entrada següent
Apple i Intel (capítol 7364 bis)

1 comentari. Leave new

  • Pau Rul·lan Ferragut
    28 de maig de 2005 21:00

    Tens molta raó en dir que les limitacions del programari privatiu són, a la tots terminis i visions, majors tant en l’aspecte de llibertats com en l’aspecte a nivell tècnic. Fa mal d’entendre que un usuari de Hasefroch, ja que ha de sofrir el sistema en sí, no usi com a mínim programari decent per les seves feines (com serien la família mozilla, per posar un exemple senzill).

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.