En Llorenç Valverde és el nou director de la FOBSIC

En Llorenç Valverde al seu despatx del FOBSI.Fa algunes setmanes que en Llorenç Valverde ho estava preparant, però des de dijous és oficial: dirigeix la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC).

A les nostres latituds hi ha poques persones que captin i expliquin com en Llorenç tot allò que es mou a la Xarxa. Ho fa tenint en compte la dimensió completa d’Internet: la tècnica i científica, la social, la educativa, i la comercial. Sap transmetre-ho i és ràpid als debats. També ho és llegint i interpretant els esdeveniments d’una forma diferent. Els seus punts de vista sovint aporten una forma nova de veure les coses, convertint-lo en una font un brollador de cites i anècdotes. Sovint no deixa indiferent. Clarament contrari al pensament únic i admirador dels mestres d’aixa, seria preocupant que no fos incòmode per uns quants a qui ja els hi està bé una Xarxa controlada per empreses poderoses, que funcioni millor amb programari privatiu, vigilada, dosificada i més perillosa que no pas disruptiva. Quan sigui gran vull tenir els seus antagonistes.

Per tot plegat no és cap casualitat que des del DURSI s’hagin fixat en ell, tot i estar a Mallorca, per portar la Fundació.

Felicitats, mestre!

Tot i el nou càrrec no ha deixat tots els projectes a Mallorca. En el que té a veure amb la ràdio tot plegat explica que darrerament uns quants dels nostres programes estiguin gravats –només un parell de dies abans– i no puguem fer el xat en directe. Disculpau, potser farem canvis la propera temporada –si n’hi ha.

Per cert, compartim quadre al despatx 😉 ÿs el cartell d’uns cursos d’estiu que va organitzar al 1997, un any abans de que apadrinés en Vinton Cerf com a Doctor Honoris causa per l’UIB. ÿs el primer pic que en Cerf va aterrar per un premi a l’Estat Espanyol. Cinc anys després li donarien un Príncipe de Asturias.

Còpio a continuació la nota de premsa sencera. També penjo l’original en PDF (finestra nova, 113K).

Llorenç Valverde dirigirà la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya

La FOBSIC vol ser l’entitat de referència sobre la Societat de la Informació i del Coneixement (SIC) al nostre país

El patronat ha nomenat avui el nou director

El patronat de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) ha nomenat aquest dijous Llorenç Valverde com a director de l’entitat, que presideix el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Oriol Ferran. El patronat de la FOBSIC està integrat per la Generalitat de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya i el consorci Localret, i en la seva reunió d’avui també ha aprovat el pla d’activitats 2005 que comptarà amb un pressupost de 500.000 euros.

La FOBSIC vol ser l’entitat de referència en matèria de coneixement de la Societat de la Informació i del Coneixement (SIC) a Catalunya. La finalitat de la FOBSIC és ajudar als agents socials, especialment a les administracions públiques, en la presa de decisions relatives al desenvolupament de la SIC i, d’aquesta manera, situar Catalunya com a líder en aquest àmbit.

LA FOBSIC ja ha començat a treballar en dues línies. Per una banda els estudis estadístics que permetin fer un seguiment de la SIC a Catalunya a través de diversos indicadors i, per l’altra, la divulgació i la promoció.

Entre les activitats que s’ha plantejat la FOBSIC enguany hi ha l’elaboració dels informes de la situació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Catalunya difosos a través d’un portal web i en col·laboració amb l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), els seguiments dels objectius del Pla Director d’Infraestructures de Telecomunicacions i del Pla Director de Serveis i Continguts del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació o l’impuls a la recerca en col·laboració amb les universitats i altres agents relacionats amb la SIC.

El nou director director de la FOBSIC

Llorenç Valverde (Felanitx, Mallorca, 1953) és doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya i actualment catedràtic de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial a la Universitat de les Illes Balears (UIB) i membre de la Junta Directiva del Capítol Català de la Internet Society (ISOC-CAT) des de 2002.

El Dr Valverde ha estat assessor de noves tecnologies i societat de la informació del Consell de Mallorca i director de l’equip encarregat pel Consell de Mallorca d’elaborar el Pla Estratègic per la Incorporació de Mallorca a la Societat de la Informació i del Coneixement (2001-2004). També ha format part del comitè d’experts que ha elaborat el Llibre Verd de la Societat del Coneixement per al Govern de les Illes Balears.

Autor de diversos articles sobre les noves relacions entre tecnologia, cultura i ensenyament que han establert la digitalització i l’expansió d’Internet, Valverde ha fet diverses estades de recerca a universitats i centres d’Europa i dels Estats Units

Padrí de Vint G. Cerf, un dels inventors del protocol TCP/IP en el qual es basa Internet, en la seva investidura (1998) com a Doctor Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Valverde també ha coordinat de l’equip autor del projecte d’investigació “El programari lliure i la regionalització del beneficis de la Societat de la Informació”, premiat per Caixa de Balears, Sa Nostra. (2004-05).

12 de maig de 2005

Compartir

Entrada anterior
Els perills del Hotmail
Entrada següent
Anècdotes no tant anecdòtiques

4 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.