Todos.es per Mallorca

(Nota: Aquest apunt és la primera part de la història, aquí està la segona)

Google Alertas m’avisa de coses relacionades amb Internet i Mallorca. Avui envien això:

El CD-ROM segons Todos.es«La campaña “Todos en Internet”, que cuenta con una asignación presupuestaria de 16 millones de Euros, a cargo del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio y la entidad pública empresrial Red.es, pasará por Baleares el próximos [sic] mes de abril y contará con la inversión de los empresarios baleares. (…)

Los visitantes, durante 45 minutos y con la ayuda de un monitor, recibirán una primera aproximación en el uso y manejo de Internet y comprobarán las ventajas que proporciona el uso de la red en distintas actividades como el trabajo, el ocio y la comunicación y también verán reportajes con testimonios reales de personas y empresas a las que Internet les ha cambiado la vida.

La consultora de servicios de internet Globaliza SL (www.globaliza.net) aportará a la campaña “todos.es” 662.150 euros. Además de material grafico y 500 portales Globalsys.»

Text complet a La Economia Balear, d’El Mundo (adreça: www2.elmundo-eldia.com barra cgibin barra economia_noti.php3?codi=2904&revista=1 [*]).

Pobres visitants. Poso messions a que trobaran ordinadors amb Windows. A més de la malversació de doblers públics que representa usar només una marca per ensinistrar usuaris futurs clients, l’experiència d’usar ordinadors Windows està ben resumida a aquest decàleg publicat a la revista PC Magazine:

 1. Usar només la instal·lació per defecte.
 2. Reiniciar ja!
 3. La configuració de mínims del maquinari no funciona.
 4. Els “wizards” són un engany.
 5. Les actualitzacions no enganyen.
 6. Les instal·lacions personalitzades no ho són.
 7. Quan la connexió no funciona ningú no sabrá perquè.
 8. La interoperabilidad del WiFi no funciona.
 9. Els CDs de còpia de seguretat fallen.
 10. Els ordinadors es pengen a mida que es fan vells.

Vist a un apunt, del tot recomanable, d’en Ricardo Galli.

Del projecte Todos.es em va estranyar un web que abusa del Flash i el PDF, uns suports que s’usen intensivament quan no es coneix bé el medi Internet i agraden més coses com ara la TV o les arts gràfiques. D’entrada, el Flash fa que els discapacitats no puguin veure bé el lloc. Això lleva una partida de gent del Todos.es… justament un col·lectiu a qui Internet pot augmentar molt la qualitat de vida.

Després van sorgint detalls que confirmen la qualitat del projecte, com ara la il·lustració del CD-ROM que he penjat d’aquest apunt. L’original està en PDF (237 KB). A pesar que l’errada va ser la riallota a varis llocs (1, 2…), a l’hora d’escriure aquest apunt encara no ho han arreglat. Una de les gràcies d’Internet és poder modificar continguts, però sembla que a Todos.es han tancat la tirada del seu Material Divulgativo.

Tornant a la visita a Mallorca: Todos.es, li diuen a la cosa? I com així només parlen d’una empresa? A Mallorca n’hi ha moltes més, dedicades a això mateix que fa Globaliza. A quantes han proposat col·laborar? Jo no he rebut res, i bé que estic a les llistes: pago IAE i la incumbent Cambra de Comerç.

El nom fa retgirar-se un poc: globaliza.net [i todos.es]. Com era d’esperar, glogalització i pensament únic a raig: el portal globaliza.net es veu extrany, tot com a descol·locat (116 KB, finestra nova), i aviat trobo perquè: demana Microsoft Internet Explorer amb un celebérrim «Web optimizada para (…) IE 6». Llàstima que no diu «o superior», com a ICTnet (5,3 KB, finestra nova), perquè podria fer la broma: «Ja uso Mozilla Firefox, clarament superior a IE, i en català». I això que tant Globaliza com ICTnet estan certificats per IQUA, un llogaret on, si segueixen així, per certificar-se aviat bastarà amb:

Banderes

 • Entrar-hi per la porta amb el carné d’Usuario Registrado Windows a la bofca.
 • Entonar càntics d’alabanza a Microsoft Corporation i besar la bandera.
 • Fer una demostració en viu, davant un comité d’experts d’IQUA, d’alguna nova postureta a l’hora de passar-se els estàndars de w3.org pel forro.

Ja els hi va dir en Llorenç Valverde, però sembla que no el van captar –potser perquè els hi va dir en felanitxer:

«¿Qué li sembla la iniciativa de crear un segell de qualitat?

Depèn de l’entitat certificadora. Si queden garantides l’objectivitat i independència pot estar molt bé. Ara, ja em perdonarà, si el segell de qualitat me l’hagués de donar Microsoft, estaríem arreglats! Precisament, i si em permet l’exemple, no he vist que el codi de conducta de l’IQUA prevegi explícitament el dret d’accés per a tothom, vull dir que no sembla evident que tingui com una norma de conducta no obligar l’usuari a haver de fer servir un navegador determinat. Un web que no sigui accessible per qualsevol navegador estàndard i en qualsevol sistema operatiu actual no hauria de tenir el segell de qualitat. Aquest hauria de ser també un objectiu previst per un segell de qualitat.

Original en PDF, pàgina 6, 209 KB.

A aquest web que tens davant li basta i sobra amb les certificacions del w3.org. A la columna de la dreta estan. Amb això no obligo a usar cap navegador en concret. N’hi ha que sí, però segons molts d’ells, jo sóc el fanàtic. Si també trobes que hauria d’obrir la meva ment, llegeix això (o no). Encara que no parla d’informàtica, també hi aplica: per defensar el programari privatiu, cal creure en coses ocultes i en deus corporations.

[*] Enllaç eliminat per respectar les condicions d’ús del diari El Mundo. Aquí hi trobareu el motiu. Per a visitar el lloc, teclejeu l’ubicació canviant el text «barra» (espais inclosos) per una barra (/).

(Fotos: Material divulgatiu de Todos.es i BBC)

Compartir

Entrada anterior
Crida’m, truca’m
Entrada següent
Jornades a l’UIB (era: Vindràs?)

8 comentaris. Leave new

 • L’arxiu PDF ‘el ordenador’ a més del disc dur convertit en cd-rom també ens mostra un ordinador força peculiar, es tracta d’un Mac LC, d’Apple, que es comercialitzava allà pel 1990 i a més, quan expliquen les diferents tecles d’un teclat també fan servir el del Mac LC, que no té ni la mateixa disposició ni les mateixes tecles que un teclat actual…
  No em sorprèn que encara siguem un dels païssos europeus amb menys connexions a internet, entre els impediments des del ministeri per baixar els preus de les connexions i les poques ganes que hi posen promocinant-ne l’ús… i si a sobre ens propossen pagar una llicència Windows per poder navegar…

  Respon
 • Vaig al validador a http://validator.w3.org i el resultat de globaliza.net es:

  Address: http://www.globaliza.net
  Encoding: iso-8859-1
  Doctype: HTML 4.01 Transitional
  Errors: 68

  I aquests ens han d’ensenyar com usar Internet?!?! Els d’IQUA els hi donen certificat amb una plana com aquesta?!?

  QUINA VERGONYA!

  Respon
 • Vete al validador y prueba http://www.globalsys.es
  En http://www.globaliza.net ya lo arreglaremos es cuestión de dedicarle un rato.

  Y respecto a Windows, prefiero lo malo conocido que lo bueno por conocer, si ya es dificil enseñar el manejo de un ordenador con windows a los visitantes de la campaña todos.es, imagínate con Linux.
  Es muy facíl criticar y hablar por hablar pero a dia de hoy windows es mas barato que linux.
  Un cosultor de linux cobra la hora a cojón, te monta una aplicación que ha encontrado gratis y que no es interoperable con otros sistemas y de la garantia ni hablar.

  Linux tiene sus cosas buenas y malas al igual que windows, el objetivo es la convivencia entre ambos sistemas y pensad que los intereses que mueve a uno y a otro son los mismos.

  Por cierto podeis hacer una prueba en el formulario de contratación de globalsys con IE6 y con Firefox y podreis comprobar que los cálculos de total de ¤ de los módulos a contratar, Firefox no lo soporta y no los suma, este, entre otros, son problemas que nos encontramos. y por mucho ruido que se haga, la tecnología de IE6 es muy, muy superior a la de otros navegadores, imaginaros IE7 lo que traera.

  Respon
 • Respon
 • http://www.globalsys.es (¿todos.es?) o cómo la ignorancia les hace temerarios
  César Maestro presuntamente escribió unas frases increíbles en el web de Benjamí. Lo hubiese dejado pasar como otro *troll* pseudo profesional-escribidor ignorante del tema que trata, pero me preocupó ver para quién trabaja, y qué dice que está hacie…

  Respon
 • Por cierto podeis hacer una prueba en el formulario de contratación de globalsys con IE6 y con Firefox y podreis comprobar que los cálculos de total de ¤ de los módulos a contratar

  Ahora va a resultar que el firefox no sabe sumar ¿No? Si en lugar de span usas DIV te funcionará en ambos navegadores.
  Ahora va el señor y se inventa que el tag span que tiene una propiedad que se llama innerHTML, porque lo dice Microsoft. Ni siquiera te has molestado en buscar en Google 1 minuto para averiguar que la propiedad innerHTML funciona de manera correcta con el tag div en prácticamente todos los navegadores.

  Y ahora va y resulta que el formulario de tu empresa no funciona porque el navegador no sabe sumar, que Google hace virguerías como GMail, que funcionan perfectamente en varios navegadores, y tu página no suma porque el navegador no sabe.

  Veo que eres el típico tío que hace negocio engañando a los demás. Si tienes curiosidad por saber cómo se hace un web, pasa por caja. La del div te la regalo.

  Lo que hay que ver…

  Respon
 • Jose Alonso (JJ)
  22 de febrer de 2005 18:51

  Parece que a Ricardo Gallí le sienta mal que le contradigan y actua de forma ultra Paranoide, y sin realmente leer lo que digo. Al llamarme funcionario, y decir que no soy empresario, por cierto se equivoca en ambas afirmaciones, demuestra no ser muy de fiar. En fin, Es cierto que el W3C es una mafia que ha aprobado el formato de Adobe SVG, como “Estandar” de vector graphics en la web, cuando Macromedia lleva esperando AÿOS por Flash, que es open source, pero grandes empresas de silicón valley (que controlan el W3C) le ha hecho la pinza todos estos años. Enteraté, fíate de los que deciden los estandares. Si lees Wired te darás cuenta de que Linux cada vez mas es el juguete de grandes corporaciones (IBM y Oracle), pero bueno, para eso estáis vosotros, PARA EVITARLO ¿no?.

  Publiqué en el blog de Gallí lo mismo que aquí, que por cierto Benjamí, no lo has sacado, porque me parece super injusto que arremetáis (con indicios de penalidad por difamación) contra una empresa privada (GlobalSys), que lo único que ha hecho ha sido acudir al llamamiento de la campaña TODOS.ES, solicitando colaboradores (de pago), para aportar dinero y productos.

  ¿Porqué no habéis copiado 10.000 CD’s de vuestra distribución favorita de LINUX y habéis hecho una colecta de 150.000¤ (Dinero mínimo para entrar como colaborador de la iniciativa) y los habéis aportado a la campaña?, sin embargo no dejáis de atacar la iniciativa, con sus fallos como todo en este mundo, y a una empresa que está ‘Regalando’ a Pimes, un producto propio, ni de Microsoft ni de nadie, y en teoría crossplattform, si ellos funcionan sobre servidores Windows, es su problema, sus razones tendrán, y encima no trasladan ese coste al cliente. lo que haya dicho César Maestro, “consultor de negocios”, ES SU OPINIÿN, digo yo, basada en su experiencia, equivocada o no, pero Cesar Maestro no es más que un empleado, como Vosotros, CON su opinión. Espero que os disculpéis y cerremos este asunto, porque, descartando vuestra posición tecnológica, os equivocáis de pleno en la relación entre GlobalSys y la campaña, los productos de GlobalSys, etc. Gracias a GlobalSys, la campaña viene a las Illes, porque te puedo decir que nos habían dejado fuera.

  Respon
 • JJ: No lo he sacado? I després dius que els altres no saben ni llegir? Preguntant si sabia o no anglès a un comentari d’un apunt on penjo un document i fragment en anglès, sí que demostres que saps llegir. Demanant perquè no ens hem presentat a un apunt on dic que no ens han avisat, continues mostrant una immensa capacitat de lectura profunda.

  No sabent ni on poses els comentaris també. Au va, ves al lloc on el vas deixar el comentari i mira-te’l, si vols, que allà està la resposta a tot això que dius, però amb algun disbarat més, com les amenaces legals, que em fan aplicar la primera llei de Murphi sobre les discussions: «Mai no s’ha de discutir amb un boig no fos que els demés no vegin la diferència».

  Repeteixo el que dic a la resposta d’ahir al comentari teu: quan Globalsys faci les planes neutrals i divulgui Internet amb tots els sistemes operatius (per això es diu TODOS) a una campanya que també pago jo, ho diré aquí.

  Potser que deixau d’enviar comentaris, perquè sou vosaltres mateixos, amb això que dieu, qui us esteu retratant davant tota la indústria informàtica balear. M’arriben, en privat, histories prou divertides que no publicaré, perquè no vaig en contra de ningú, sinó d’una pràctica totalment contrària a l’esperit lliure de la Xarxa: persones que estan total i rabiosament en contra dels estàndard pretenen divulgar-la a la Microsoft manera pagant la campanya entre tots. I això no té delicte? Ho té queixar-se? Au va!

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.