Fotos de Mallorca per Richard Stallman

En partir de Sineu cap a Ciutat, en Richard Stallman em va preguntar si podíem pujar a aquelles muntanyes, assenyalant la Serra de Tramuntana. No era el camí més recte ni el més breu, perquè ens vam aturar més d’una dotzena de pics perquè ho volia fotografiar gairebé tot.

RMS a Sineu (12-07-2004)Em va dir que penjaria les fotos al web. Vaig recordar-ho ahir, en citar l’àlbum de la seva visita a un altre apunt d’aquest blog. En efecte, en Richard ja ha penjat les seves fotos al web

Les de Sineu són del dia de la conferència, el 12 de juliol, i del dia següent les de la Serra de Tramuntana.

Abans de partir cap a dinar, va aturar-se a fotografiar la plaça de Sant Marc, l’església de Sineu i les simultànies que il·lustren aquest apunt. En sortir del restaurant Cal Dimoni (Algaida), en Joan Cabot va aprofitar el viatge per entrevistar-lo al cotxe. El text –i l’àudio– està al blog d’en Joan, a la Revista DP i a la Mundo Linux (nº 70). A la universitat van caure més entrevistes: primer en Matías Vallés pel Diario de Mallorca (aquí en PDF per si al diari l’arxiven) i a continuació un equip de TVE Balears. Finalment, la conferència que va ser un gran èxit –encara en veiem els efectes, ha valgut molt la pena la feinada per portar-lo d’en Llorenç Valverde i en Ricardo Galli.

L’avió partia a les 18:30 h del dia 13 –cap Alemania, no recordo la ciutat. Amb en Ricardo vam quedar que sortiria a les 12 h de l’hotel (Can Font) i ens trobaríem a Palma. Al Richard li agraden les ametlles, a Mallorca en tenim d’autòctones i les volia tastar en tots els estats: garapinyades (se’n va endur 1 Kg que va poder comprar en Ricardo mentre trescàvem per Tramuntana), en beguda i gelat. Els plans eren anar a Can Joan de s’Aigo i després a dinar, però just vam arribar a les 15 h tocades per dinar.

Fotografiat per RMS (Sineu, 12-07-2004)Va passar que en sortir de Sineu, a les 12 i busques, va veure la Serra de Tramutana. El dia anterior va ploure i la visibilitat era escassa –quan l’estiu s’ha allargat fins l’octubre ja no recordàvem que el juliol va ser fred… sovint la memòria meteorològica és tant curta com la dels problemes passats amb el Windows. A l’endemà la pluja havia netejat l’atmosfera, les muntanyes es veien ben clares, feien planta, i em va demanar pujar-hi. Vam anar cap a Inca, Caimari, Escorca, Sóller i Ciutat. En passar per Lluc va proposar una visita vestit de Sant Ignucius… hagués estat bé, però no teníem gaire temps.

En Richard sempre que pot treballa amb el portàtil, fins i tot quan va en cotxe. Només el va tancar quan estàvem a la Serra. El va tornar a obrir en arribar al túnel de Sóller. Es fixava en tots els detalls: arbres, plantes, tipus de roca… A aquest mateix blog (apunts 4, 11 i 62) he explicat qualque detall de les converses que vam tenir pel camí.

M’han demanat fotos del meu àlbum per vàries publicacions: El número 70 de Mundo Linux, Revista DP i El Triangle (aquí la plana en PDF, 222 KB).

Aquesta és la història que hi ha darrere els dos àlbums.

Compartir

Entrada anterior
La crisi dels 4 mesos
Entrada següent
Microsoftades

3 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.