IBM demana als empleats que no actualitzin el XP

Els empleats d’IBM han rebut una nota on se’ls hi diu que no actualitzin els Windows XP amb el Service Pack 2. L’article d’InfoWorld explica que és per mor de problemes d’incompatibilitat amb aplicacions crítiques d’IBM instal·lades als seus ordinadors personals.

Error d'incompatibilitats amb un Service PackA un altre article recent hi podem llegir que un dels inconvenients de GNU/Linux està en que «El programari lliure està exposat al que es denomina fragmentació, és a dir, l’aparició de versions incompatibles del mateix producte (…) Aquesta diversitat de versions dificulta la feina de creadors d’aplicacions, ja que és probable que una versió dissenyada per funcionar en una versió de Linux no serveixi en una altra versió del mateix programa» (Nº 5 de «Coneixement i Societat. Revista d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació», pàgina 72 i resum d’inconvenients la pàgina 82. ÿs un PDF i pesa 2,5 MB). Es tracta d’un cas clar d’argument reversible: canvieu programari lliure per programari privatiu i Linux per Windows.

A aquest i altres anàlisi tendenciosos s’hi sol dir que el programari lliure no convé perquè a la pràctica surt tant o més car que el propietari. Potser caldrà fixar-se amb el que a ca’n IBM els hi costarà l’operació d’actualitzar al Service Pack 2 uns 400.000 ordinadors personals. I no només al gegant blau, sinó també a l’empresa de la cantonada: segons l’article d’InfoWorld, tots els informàtics haurien de revisar el seus programes i de les modificacions no se n’escapa ni Microsoft:

Not only IBM is showing evidence of compatibility issues with XP SP2. Microsoft’s own software is also affected. Earlier this week the software vendor released an update for Microsoft CRM (Customer Relationship Management) 1.2 because SP2 will prevent the original application from running correctly.

Suposo que el CRM en qüestió és Navision, un producte de gestió per a empreses de Microsoft. Els usuaris d’aquest programa han de pagar una important quota de manteniment que els dóna dret a l’actualització. La pràctica mostra que amb el manteniment i l’actualtizació no queda tot resolt. Passar-se a la darrera versió sovint significa revisar una bona part de les adaptacions a mida del Navision, un tràngol que demana temps i una bona inversió addicional.

He vist l’article d’InfoWold als enllaços que regularment en Manel Zaera envia a la llista admpub. Imatge de jobtraq.com.

Compartir

Entrada anterior
Masai Barefoot Technology
Entrada següent
Nou web telefonica.net

3 comentaris. Leave new

 • […] sort hi ha gent com Benjamí Villoslada que a través del seu flamant nou bloc ens explica com Windows no és ni compatible amb si mateix.

  Comentaris (0) […]

  Respon
 • El Microsoft CRM no es Navision, es el Microsoft CRM.. un producte apart.

  En quant el que els hi costará distribuir el SP2 a IBM, doncs si tenen SUS per a distribuir pegats de soft i que es un producte sense cost, no els hi costarà ni un euro… simply…

  Ara be, en el tema de mirar-se el soft si apliquen el SP2, doncs si , ho tindran que fer, ja que puja el nivell de seguretat del ordinador , i això es bo per a tots.

  Respon
 • Gràcies per l’aclariment sobre el producte. Vaig veure CRM al web http://navision.es i vaig pensar que en formava part.

  Sobre el cost, no en tendrà el pedaç SP2, sinó modificar el seu programari per adaptar-lo la nova versió de XP amb SP2. ÿs una de les coses que sovint ells –i els informes que els defensen, alguns pagats per Microsoft– critiquen del programari lliure: la diversitat de versions i la feina d’adaptació del programari propi que comporta. Dir «mirar» simplifica la realitat perquè possiblement caldrà fer canvis –si més no MS els ha fet al seu CRM.

  Possiblement XP amb SP2 serà més segur… però fer broma sobre la seguretat del XP és massa fàcil 😉

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.