Queixa recursiva al Defensor del Pueblo

En llegir això he anat rait nau a queixar-me al Defensor del Pueblo que només els clients de Microsoft puguin signar queixes al Defensor del Pueblo.

Perpetren aquest missatge als que no usen Windows:

Se ha detectado un navegador que no permite la ejecución de controles ActiveX, Por ello, la posibilidad de firmar tu queja con un certificado personal emitido por la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre no estará disponible.

Continuar sin firma digital

He desat la pantallada.

Una queixa sense signar, també és una queixa?

Ens podem agafar seriosament unr Defensor del Pueblo algú que demana al poble que sia client d’una multinacional i només una a l’hora d’una cosa tant important com signar un document?

Els ActiveX® són una tecnologia patentada exclusiva del Windows®. Per a signar les queixes cap al Defensor del Pueblo cal prèviament pagar una llicència del Windows® que només dóna dret a usar el sistema operatiu després d’haver acceptat, com un xotet de cordeta, un caramull de condicions denigrants. Sembla que pel Defensor no existeix la possibilitat que algú no estigui d’acord no acceptar, per motius ètics, cap restricció tècnica per a poder fer quelcom tant bàsic com signar –ni per escriure ni per escoltar, ni per llegir, ni per pintar, ni per dibuixar, ni per composar música, ni per esculpir…

Si el Defensor del Pueblo ens obligués a signar amb un estri Montblanc Meisterstück, aleshores s’entendria millor el que vull dir?

Sí?

Idò el cas de l’ActiveX® és més greu: en comprar un Montblanc Meisterstück no hem d’acceptar cap llicència que ens prohibeixi deixar l’estri a ningú, vendre’l, regalar-lo, escriure fora de casa, portar-lo a segons quins països, només usar-lo per escrits no comercials, trobar solució als inconvenients d’ús que trobem, desmuntar-lo per a veure com està fet, modificar-lo, usar càrregues de tinta d’altres fabricants ni l’obligació d’usar ulleres Montblanc per a tothom que vulgui llegir els escrits.

Amb un Defensor com aquest ja podem dormir tranquils, que el llop guarda les ovelles.

Entrades relacionades

5 Comentaris

 1. Igual ni ho sap aquest pobre home

 2. Juli:

  http://www.hispalinux.es/node/582
  http://www.google.es/search?q=defensor%20del%20pueblo%20software%20libre%20activex

  Ha plogut molt, i tot segueix igual 🙁

  Em temo que des del 2005 han fet que es pugui enviar sense signar. Quanta seriositat: abans sense signar que no pas acceptar signatures amb eines lliures. Abans botar-se la llei (no signar no sembla gaire legal) que deixar de consumir i demanar consumir tecnologia restrictiva de Microsoft.

  I saps què n’és de graaaaaaan la Caverna de Plató!

 3. Estic convençut que la Caverna de Plató avui és més vigent que mai, sobretot en el mon de la informàtica, monopolitzat per una empresa privativa com MS. Que la presidenta defensi a la seva empresa des del seu blog, mira… que hi farem, però que el defensor del poble esdevengui un comercial de MS ja té nassos!!!

 4. i a on vaig a queixar-me sobre el “defensor del pueblo” ?, al “defensor del pueblo del defensor del ídem” ?.

  També queda un tant recursiu 🙂

 5. Tommyx i segur que tmb fa servir windows 🙁

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.