Debian: canviar el tema del KDM amb el paquet desktop-base

pantallada del tema Debian-moreblue pel KDMSi cercau un KDM [1] més minimalista per la Debian, el paquet desktop-base inclou el Debian-moreblue, un tema senzill i guapo pel KDM.

Per a instal·lar-lo basta escriure

aptitude install desktop-base

sortir del KDE, aturar i arrancar el servidor gràfic amb

/etc/init.d/kdm restart

i au. O també podeu fer un patracol de clics a l’abstracció gràfica de torn per a instal·lar paquets —adept, nom una d’aquestes criatures pel KDE.

El desktop-base tira de la Debian manera per alterar el funcionament del KDM: escriu una configuració alternativa, dins /etc/default/kdm.d, que anul·la la estàndard a /etc/kde3/kdm/kdmrc. Vet ací l’arxiu:

$ cat /etc/default/kdm.d/10_desktop-base
USETHEME=”true”
THEME=”/usr/share/apps/kdm/themes/debian-moreblue”

pantallada del tema Circles pel KDMSeguint aquest mètode, podeu usar el tema Circles, un gran desconegut que ve amb la instal·lació per defecte del KDM. Consisteix en una flor grossa i queda molt pop –o es deia camp?

El paquet kdmtheme pot servir a qui li faci mandra teclejar. Tindrà una entrada dedins la secció «Administració del sistema» del Centre de control del KDE que permet canviar temes. Però ai, potser aquesta abstracció gràfica embulla la cosa: ¿ja té en compte les configuracions a /etc/default/kdm.d/ o fa els canvis directament dins /etc/kde3/kdm/kdmrc? Ni idea, però no penso perdre-hi ni un minut comprovant-ho: a jo m’agrada teclejar. Ja m’ho contareu. O no.

El paquet desktop-base duu més coses: icones i imatges amb la espiral Debian, «splash» d’arrancada del KDE i alguna cosa més que no explica l’arxiu /usr/share/doc/desktop-base/README.Debian però que he vist amb un:

dpkg -L desktop-base

que és una ordre per a veure els arxius que ha instal·lat el paquet. Ni idea sobre com es fa amb l’abstracció cliclicliclic, perquè teclejar no em fa caure cap anell i les abstraccions gràfiques sovint em confonen quan amaguen una realitat que tampoc no és tant lletja.

El text README.Debian del desktop-base en el fons també és una abstracció per què, en teoria, no importi mirar què instal·la el paquet. Però ah, només en teoria, perquè al final passa com amb totes abstraccions, i com hom sap, tampoc no és pas veritat que mirant la pel·lícula ja no importi llegir el llibre.

En qualsevol cas, el README.Debian m’ha servit per a saber això altre:

– The swirl Debian logo is red;
– The Debian font is Poppl Laudation Condensed (unfortunately, commercial font)



[1] El KDM és un programa que demana el nom d’usuari i la contrasenya en arrancar sessions gràfiques. Normalment s’usa quan KDE és l’escriptori predilecte. El GDM és l’equivalent pels usuaris que s’estimen més usar l’escriptori GNOME.
Gràcies pel cromo, Mateu

Compartir

Entrada anterior
Ubuntururut
Entrada següent
Fent coneixement i cultura bítica amb els errors del programari

3 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.