Queixa recursiva al Defensor del Pueblo

En llegir això he anat rait nau a queixar-me al Defensor del Pueblo que només els clients de Microsoft puguin signar queixes al Defensor del Pueblo.

Perpetren aquest missatge als que no usen Windows:

Se ha detectado un navegador que no permite la ejecución de controles ActiveX, Por ello, la posibilidad de firmar tu queja con un certificado personal emitido por la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre no estará disponible.

Continuar sin firma digital

He desat la pantallada.

Una queixa sense signar, també és una queixa?

Ens podem agafar seriosament unr Defensor del Pueblo algú que demana al poble que sia client d’una multinacional i només una a l’hora d’una cosa tant important com signar un document?

Els ActiveX® són una tecnologia patentada exclusiva del Windows®. Per a signar les queixes cap al Defensor del Pueblo cal prèviament pagar una llicència del Windows® que només dóna dret a usar el sistema operatiu després d’haver acceptat, com un xotet de cordeta, un caramull de condicions denigrants. Sembla que pel Defensor no existeix la possibilitat que algú no estigui d’acord no acceptar, per motius ètics, cap restricció tècnica per a poder fer quelcom tant bàsic com signar –ni per escriure ni per escoltar, ni per llegir, ni per pintar, ni per dibuixar, ni per composar música, ni per esculpir…

Si el Defensor del Pueblo ens obligués a signar amb un estri Montblanc Meisterstück, aleshores s’entendria millor el que vull dir?

Sí?

Idò el cas de l’ActiveX® és més greu: en comprar un Montblanc Meisterstück no hem d’acceptar cap llicència que ens prohibeixi deixar l’estri a ningú, vendre’l, regalar-lo, escriure fora de casa, portar-lo a segons quins països, només usar-lo per escrits no comercials, trobar solució als inconvenients d’ús que trobem, desmuntar-lo per a veure com està fet, modificar-lo, usar càrregues de tinta d’altres fabricants ni l’obligació d’usar ulleres Montblanc per a tothom que vulgui llegir els escrits.

Amb un Defensor com aquest ja podem dormir tranquils, que el llop guarda les ovelles.

Compartir

Entrada anterior
¡Viva la Señorita Pepis!
Entrada següent
El Parlament demana el .cat a les Illes Balears

5 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.