Qualcú ha llegit la llicència del Windows Vista?

Costa creure que algú que valora la seva dignitat pugui llegir i acceptar –en aquest ordre– la llicència del darrer sistema [operatiu?] de Microsoft.

Si trobau qualque cosa molesta al Windows Vista perquè us limita, teniu prohibit trobar-hi cap solució. La llicència ho diu ben clar:

you may not work around any technical limitations in the software

Microsoft pot qualificar d’indesitjable qualsevol programa del vostre ordinador i eliminar-lo. Sense contemplacions. També ho diu la llicència:

Vista also incorporates Windows Defender, an anti-virus program that actively scans computers for “spyware, adware, and other potentially unwanted software.” The agreement does not define any of these terms, leaving it to Microsoft to determine what constitutes unwanted software.

Once operational, the agreement warns that Windows Defender will, by default, automatically remove software rated “high” or “severe,” even though that may result in other software ceasing to work or mistakenly result in the removal of software that is not unwanted.

Michael Geist

Si aquesta limitació molesta l’usuari, aleshores cal recordar la primera condició: té prohibit trobar-hi solució.

Si us plau, recordau tot això quan dubteu si és o no excessiu el qualificatiu «programari privatiu» pel Windows.


Vist al blog del Xavier Caballé. Recoman llegir tot l’apunt del Geist.

Entrades relacionades

12 Comentaris

 1. “L’usuari […] té prohibit trobar-hi solució.”

  Home, i tant! Com que la millor solució és no instal·lar-lo! Sembla de pel·lícula dels germans Marx…

 2. Es pot llegir la llicencia, o s’ha de tenir permis?.

 3. Si no estic equivocat, la llicència va dins la capsa, i per tant només es pot llegir si l’obris, i resulta que el fet d’obrir la capsa ja suposa que acceptes la llicència.

  Només per aquest fet mai compraria un producte que m’imposàs aquesta restricció, bé jo també tinc el meu passat windowsero, ara no ho tornaria fer mai.

  ÿs més practic seguir el camí de la transició cap a Gnu/linux, arriba un moment que te n’adones que mai tornaries enrera, com l’anunci que fas la “vista” cap enrera i dius wow! aquí te n’adones que mai tornaràs a windows.

 4. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » El Nokia N800 duu ou de pasqua de maquinari

 5. He intentat desenganxar-me de windows, però em crea molts problemes,
  la primera cosa es que jo tan sols som usuaria d’aplicacions informàtiques, faig classes a FP de gestió administrativa i encara no he trobat aplicacions estandars de gestió de nòmines, facturació que rodin en Linux.

 6. immaculada: el sector de les aplicacions de gestió està sent el més lent de reaccions. El motiu és que el codi és «la gallina dels ous d’or» de molts desenvolupadors locals de programes de gestió. A base de mantenir el codi en exclusiva, milers de clients (també locals) només poden encarregar-los-hi a ells les modificacions o un contracte de manteniment. No tenir res més que escollir fa que tenguin captiva la despesa en informàtica de moltes empreses i aquests informàtics cuiden les restriccions: no volen «matar la gallina dels ous d’or» fent lliures els seus programes.

  ÿs molt injust –per dictatorial– pels usuaris.

  Estaria bé que sorgissin iniciatives, però costa més perquè ho han de fer informàtics locals, car sovint es tracta de programes que han de tenir en compte detalls fiscals locals.

  Si cerques per ERP trobaras bons programes lliures, però potser necessiten adaptació a detalls de les nostres lleis fiscals. No seran tant fàcils d’instal·lar com l’OpenOffice.org, el GIMP o el Firefox, però s’hi terballa. Per exemple, http://tinyerp.com o http://www.openbravo.com

 7. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » Nova campanya del Govern per a fer clients de Microsoft

 8. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » Microsoft educarà els jutges del Consejo Superior del Poder Judicial

 9. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » Dell torna els doblers del Windows

 10. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » Rebutjant arxius del Microsoft Office

 11. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » Art en llibertat condicional

 12. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » Queixa recursiva al Defensor del Pueblo

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.