FON: a l’espera de les llicències de programari

En Carles em descriu beníssim el motiu del neguit amb la possible patent de FON:

Jo aquestes coses de que hom diu que ho alliberarà i tal, doncs molt no me les crec, potser soc malfiat de mena, que vols fer-hi. Continuo pensant que en cas de que FON passi a mans d’algú altre (cosa molt probable, les operadores grans no es quedaran mirant com això té èxit, atacaran i alguna ho intentarà comprar), que passa amb la patent? La patent, si és part de l’actiu de FON, passa a la nova operadora, per tant, aquesta pot deixar de cedir-ne l’ús.

Si no recordo malament, les patents son drets que tens, que pots cedir-ne o no l’ús (cobrant o no per fer-ho), però igual que el cedeixes, pots deixar de cedir-lo el dia que et vingui de gust. El fet de haver-lo cedit prèviament o de no haver-ne exercitat el dret a l’exclusivitat no t’obliga a res.

Seguint les qüestions que en Ricardo planteja al seu bloc, quedo a l’espera de la passa amb el programari i les seves llicències. Serà més fàcil tenir qualque pista, perquè com va sent el costum, no responen cap pregunta important. Inquietant, tot plegat.

Diuen que «El aire huele a wifi en España». Sí que havia notat qualque flaira, però jo diria que és pudor de socarrim. De moment, qui vulgui respirar net que passi per can Guifi.net.

Compartir

Entrada anterior
La finestra xapada del Konqueror
Entrada següent
Mallorca en Xarxa: cuinant.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.