Linux, l’insult

Havíem llegit a varis blogs que la paraula Linux és a la llista d’insults que filtra un web de l’SGAE —escolar.net és el primer on ho vaig veure. En Pedro Farré, director de Relaciones Institucionales de la SGAE, n’explica els motius a la Mercè Molist. El detall és a un fragment de l’article al Ciberp@is de dijous passat:

También, un programador ha descubierto que el sistema de envío de comentarios de la web de la SGAE tiene un filtro que bloquea palabras malsonantes, entre ellas el nombre del sistema operativo libre Linux. Farré lo califica de “anécdota ridícula. Hace cinco años, cuando hicimos este filtro, Linux se asociaba a movimientos alternativos y a insultos. Olvidamos retirarla, pero se retirará”.

El GNU/Linux era i és avui un moviment alternatiu per a substituir programari que obliga les persones a acceptar –encara que no en siguin conscients [1]– coses que van en contra de la seva llibertat a l’hora d’usar ordinadors i fer vida a Societat de la Informació i el Coneixement. No és cap «anècdota ridícula» que per la SGAE també fos un insult. Diu molt d’ells i del que signifiquen els moviments alternatius per la seva associació.

Vist al blog de David Bravo, del que en recomano llegir l’apunt sencer.


[1] Que en siguin conscients és una altre tasca importantd’aquest «moviment alternatiu».

Entrades relacionades

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada