Avaria a una càmera Canon Ixus 50

Li ha caigut la càmera al trespol, coses que passen. D’entrada ha pensat que no hauria estat res, perquè estava dins la funda. Però no: la pantalla està rompuda.

Ho contam a un venedor de la botiga on la compràrem. Diuen que és la reparació més freqüent i poden orientar-nos amb el preu: uns 200 Eur. Si volem pressupost són 50 Eur.

Miro al web [1] i per la mateixa càmera amb carregador i bateria, tot nou, en demanen 225 Eur.

Perquè haig de llençar una cosa que funciona? Tota ella excepte una part relativament fàcil de canviar. ÿs un vidre, al que en diuen pantalla, que es lleva després d’afluixar quatre grampons i un connector. Poso mesions que la pantalla no en val més de 30 i que basten 15 minuts per a canviar-la. Dmanar-ne 200 és una forma de dir que no ho volen fer i et convidin a que consumeixis més coses estàndard fetes en cadena a l’altre punta de planeta. Tot ben automatitzat, foc a la feina manual local. ÿs la incultura de l’uniforme, del consum, l’usar i llençar als fems coses que encara tenen prou corda.

Algú sap si hi ha llocs on pugui comprar la pantalla de recanvi i canviar-la jo mateix?

Si no la puc reparar ens caldrà comprar una altre càmera petita. En favor de la Canon hi ha que tenc ja funda i bateria de recanvi –i amb la que duu la nova seran tres. Però la veritat és que no em fa gaire ganes repetir i que en aquest moment m’agraden més les Lumix amb estabilitzador i òptica Leica. També podria subhastar-ho tot plegat a eBay. Encara ho provaré.[1] No vaig a Nomatica, tot i tenir el web en català, perquè encara han de donar d’alta el meu compte com a professional. L’interlocutor esperava que li enviés l’IAE annex al missatge. Em deia: no veig l’annex. Jo li deia «no arriba com annex, l’IAE és al meu servidor i per a veure’l basta que facis clic aquí». Ell insistia: no veig l’annex. Val, podia fer-lo i deixar-lo per impossible, però aquestes coses em criden l’atenció i aprofito per a fer paladar bític. Li vaig explicar que qualsevol pot falsificar un missatge amb el meu nom i adreça només canviant la configuració del programa de correu. En canvi, hi ha moltes més garanties d’autenticitat per allò que hom publica un servidor: cal que ho pengi algú de casa que té la clau. ÿs com entrar a casa i trobar-te un amic que hi ha entrat perquè li vas donar la clau o un estrany que ha entrat per la finestra. Els IAE annexos a un missatge poden entrar fàcilment per la finestra, però els publicats a un lloc web han de tenir clau del lloc. Esperava alguna resposta sobre la seguretat del que li agradava, el correu, i aleshores podria envia-li l’IAE en un missatge signat electrònicament. Però no hem arribat aquí perquè ni tant sols va contestar.

Compartir

Entrada anterior
Tux Magazine (i les revistes d’informàtica)
Entrada següent
Consultas de reparaciones a Canon España

9 comentaris. Leave new

 • Sempre esteim igual amb els fabricants. Ja no és sols pensar en el medi ambent, sinò que cada cop més donen la sensació que fan les coses de qualsevol manera i, com que els posen a uns preus relativament barato, creuen que està bé que no durin per sempre.

  Respon
 • Fa uns quants anys, una Nikon 801-AF, es quedava amb el mirall montad. S’havia fotut el circuit impres que controla tot el mecanisma d’opturació. La vaig enviar a http://www.finicon.com Al cap d’una setmana em truquen pel telefon i en diuen que costaria unas 30 mil pts. arreglar-la. Vaig dir que si, que la arreglaran.
  La càmara es del any 1989, i costa 120.000 pts. S’espanya al 1997. L’arreglo em costar 32.000 pts. I ara encare funciona perfectament.

  Respon
 • Aquí tens la pantalla per 65 dòlars. L’he trobada via Google, on el primer enllaç explica justament com fer el canvi 😉

  Respon
 • Gràcies Xavier! No se m’havia acudit usar la parula «parts» sinó «spares» 😀

  Amb la teva cerca puc saber que és la peça CK9-1103, cosa que dóna més llocs encara. A veure si en trobo un d’europeu.

  També he trobat un que explica la reparació amb fotos, és fantàstic 🙂

  Respon
 • […] Ahir van dir-me que cal preparar 200 Eur per a la reparació de la pantalla. Ho explico aquí. […]

  Respon
 • Es cert que els preus del mantenimen son perque compris una altra nova.

  En el meu cas es tractava d’una PDA a la que poc després d’un mes se li va trencar la pantalla encar no se pas com.

  Vaig suar molt, perque em demanaben 400 euros per la reparació. El seu preu de mercar era 700, pero jo l’habia comprat a un company per 240.

  Vaig trovar una web, http://www.pdasmart.com/ (als USA, es clar) on em van vendre les peces, un kit que inclou el tornavis especial (ojo si compres les peces amb les eines que et farán falta i que moltes vegades no estan a l’abast de tothom).

  Espero que tinguis molta sort. Jo per la meva banda tinc pendent de fer un ‘How To’ sobre el cambi de la pantalla del que vaig fer una serie de fotografies.

  Respon
 • Roberto, en aquest cas, i pel que vaig veure a la guia amb fotos que comento al comentari anterior, sembla que basta un tornavís petit i a casa en tenc. No va ser així a un viatge i el vaig necessitar també per la mateixa càmera. Aquí explico com va costar trobar-lo a París 🙂

  El dubte és si serà un problema aconseguir la pantalla als USA. No vas tenir problemes amb la duana?

  Sembla que allà, als USA, és més fàcil accedir a peces. Als fòrums veig que hi ha qui ha comprat la pantalla directament a Canon. Però a Espanya hi ha proteccions artificials que explico al següent apunt. Potser també a Europa, perquè no trobo ningú que les vengui. Només a eBay, per 74 Eur, venuda per alemanys.

  Estava a punt de comprar-la a Alemanya via eBay per a evitar problemes de duanes. Però si no n’hi ha, m’estalviaria 24 Eur (50 Eur és l’equivalent dels $65 que en demanen als USA). La teva experiència pot ajudar 🙂

  Respon
 • Problemes, cap ni un. La peça va arribar a casa meva dins d’un paquet i jo no mes vaig pagar (Carrec a la American Express)lo que deia la web.
  Altres vegades he comprat llibres als Estats Units i a la Argentina i mai he tingut problemes. Una vegada fa….potser quinze anys varem comprar software (Clipper!!) als EE.UU. i ens va trucar un agent de duanes de Madrid dient si voliem que es fesi carrec de pagar els impostos i enviarnos el paquet. Ho varem fer aixi i no recordo quan varem tindre de pagar pero recordo que ens va semblar que era mol poc.
  Aquesta es la meva experiencia, tot i que haig de reconeixer que no tinc ni idea de com es la realitat legal, es a dir si tens obligació d’anar a Hisenda amb la pantalleta i dir: “escolti que he comprat aixó als Estats Units i voldria pagar l’IVA…”, ara… aixó si que estic segur de que t’ho cobrarien!.
  😀

  Respon
 • […] Aquí vaig explicar el fràgils que són les pantalles de les Canon Ixus 55, i aquí que Canon España posa pegues per a subministrar peces, cosa que comporta pagar la reparació a preu de canari jove amb dues carreres i la mili feta. […]

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.