Explorant el portapapers del Windows

Konqueror no té problemes amb el portapersEncara uses Microsoft Internet Explorer?

Obre –si vols, per descomptat– un text que informació important, d’aquesta que no voldries esbombar així com així. Selecciona’n un bocí i fes un copiar. A continuació visita aquesta plana o aquesta altre.

Trobes inquietant el que veus a la finestra de l’Explorer? Idò usa Firefox. Millor encara, usa GNU/Linux i podràs escollir entre un parell de navegadors lliures més –com el de la ilustració d’aquest apunt, que veuràs amb més detall si hi fas clic damunt.

Els navegadors lliures també poden tenir defectes, però possiblement algú prop de ca teva ha treballat perquè no estiguessis indefens després d’anys de saber-se que tenim un problema. El motiu és ben simple: els programes lliures són propietat de tots nosaltres: tu, el veïnat que hi ha treballat i milers de persones d’arreu. Ho és l’Explorer? T’ho dirà la llicència; CLUF, nom la cosa.

De moment, a can Microsoft diuen que les coses que l’Explorer pot fer amb el portapapers no són pas cap problema, sinó una característica. Tant és així que està en marxa per defecte [1] a tots els Windows.

I és que el Windows és tant fàcil! Cada dia tenc més clar per a qui. Que li demanin a la Sony!

Many readers pointed out to me that the DMCA is one of the reasons antivirus companies aren’t able to disable invasive copy-protection systems like Sony’s rootkit: it may very well be illegal for them to do so. (Adam Shostack made this point.)

Blog d’en Bruce Schneier


[1] Mai més ben dit!

Entrades relacionades

6 Comentaris

 1. Ja m’imagin un “Senyor dels Zombis Windows” fent un “mount -t evilworm /dev/windows /mnt” i obtenint un sistema de fitxers multi-terabyte, redundant, tol.lerant a falles, i distribuit entre tots els portapapers dels windows del món. Millor que gmailfs X’-DDD

 2. Guillem, bona 🙂

  Imagina que alguns portals, silenciosa i suaument, en entrar-hi, recollissin els portapapers dels visitants i la guardessin a una base de dades…

  Fa provera, no? Vaig a mirar la llista de plugins pel WordPress 😈

 3. Jo m’estic mirant les estadístiques de la web institucional nostra. 4000 visitants diaris de mitja, un 78% amb exploiter, quin munt de portapapers…..

  Hauré de mirar-me el CMS que tenim (magnolia), per fer un .jsp…. 😀

 4. Ostres, el Firefox i Ubuntu són una merda. He entrat a la pàgina web que deies i no funcionava: no ensenyava el contingut del meu portapapers.

  😉

 5. Tenia curiositat però els links no responen, llàstima.

 6. Lluis, l’apunt és del 2005 😉

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.