Konqueror puja, Firefox i Explorer baixen

Logotip del KonquerorFirefox (30,4%) i Explorer (27,8%) baixen a les estadístiques mentre Konqueror (18,6%) puja i la llista de navegadors diferents és ben llarga. La diversitat dels visitants d’aquest lloc és fantàstica.

Veig que hi ha qui vigila que aquest blog compleixi els estàndard: el que portem de maig ha passat 57 pics pel validador del W3C. L’interès en l’estàndard està molt bé i fa bona falta. Si dóna qualque error aviseu-me i ho arreglaré.

El mes d’abril Konqueror tenia un 15% de les visites, Explorer un 30,2% i Firefox el 34,5%. La resta, un 20,3%, passa a un 23,2% i està repartida en un caramull de programes, la majoria lliures. Podria canviar el títol de l’apunt: «Els navegadors lliures pugen», també «Els navegadors privatius baixen».

La novetat està en alguns navegadors per dispositius mòbils que no se si respecten els estàndard. Si no veieu bé aquest lloc al mòbil, recordau que està validat al W3C i que cal queixar-se al fabricant del navegador. Aprofiteu per demanar-li que el faci lliure, així el podrem millorar entre tots.

L’Opera té un trist 1% –a l’abril també. ÿs un bon programa, però tancat i de llicència privativa. Ho he dit un caramull de pics aquí mateix: el peix del programari privatiu està tot venut. ÿs el feu de quatre Megacorps. No hi ha manera de fer clientela si no és a base d’oferir programari lliure, la millor oferta per l’usuari d’informàtica.

Publico la llista completa d’estadístiques de navegadors del mes de maig –sense acabar encara. La trobareu a aquest PDF que pesa 107 K i s’obre a una finestra nova.

(Imatge: Logotip del Konqueror)

Compartir

Entrada anterior
e-noticies, el català i Microsoft
Entrada següent
Apunts complets al RSS

5 comentaris. Leave new

  • Hola, som en Pere Bueno (http://www.lamevaweb.info/1716).

    Us propòs que us afegiu a la meva proposta d’avui:
    http://la_revolta_de_lanima.lamevaweb.info/post/1716/26377

    Crec que val la pena.

    Respon
  • Pau Rul·lan Ferragut
    28 de maig de 2005 11:12

    Per una banda és ¿lògic? que al teu weblog hi vingui més gent de caràcter “lliure”. Per altra banda trobo molt important que la varietat i la diversitat s’extengui fins i tot al món del programari. De la mateixa manera que és genial tanta varietat de distribucions, tenir una grapada de navegadors té també molts aventatges. Des de tenir la oportunitat de veure com s’implementen els mateixos estàndards des de distints punts de vista fins a la possibilitat d’ajustar-se a les necessitats dels usuaris (amb això vull dir que no tothom necessita un dinosauri en la seva vida, per molts el dillo és suficient).

    Respon
  • Pensaba que saldría epiphany creo recordar que un dia lo usé aunque es posible que sea hace mas meses… si quieres te paso un javascript que si entran con el explorer no ven la web heheheheee

    Respon
  • A lo mijor te algo a vore que porte un temps utilitzant akregator per a sindicar la teua bitácora i m’ imagine que akregator fa servir konqueror per a renderitzar les pàgines.

    Cheli

    http://cheli.immoprestigi.com

    Respon
  • Cheli: idò sí que podria ser l’aKregator. Em consta que cada cop és més popular –jo també l’uso. Veig que s’identifica com «Mozilla/5.0 (compatible; Konqueror/3.4; Linux) KHTML/3.4.0 (like Gecko)»

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.