Fil de subscripció RSS per les col·laboracions a l’Ítaca

A can Google el tenen amagat, però n’hi ha: fil de subscripció en RSS per les meves col·laboracions al magazín cultural Ítaca, de Televisió de Mallorca. No hi feu clic, que la majoria de naveadors no saben què fer-ne; és el gran problema dels RSS. Per a subscriure-vos-hi, copiau l’adreça i aferreu-la al vostre lector de fils RSS —aka agregador.

El fil és el resultat de cercar «itaca internet mallorca» al Google Vídeo.

Al menú de la dreta d’aquest blog hi trobareu un apunt per a entendre –o no– què són els fils de subscripció.

Compartir

Entrada anterior
Xerrada taller sobre la construcció de la identitat digital
Entrada següent
A la Wikipedia en espanyol

12 comentaris. Leave new

 • M’agrada perquè mostra el vídeo “embedit”, vaja palabro!!, dins el google reader.

  Respon
 • Moltes gràcies. Molt interessant poder veure-ho

  Respon
 • Molt interessant l’RSS dels vídeos. Estic mirant de subscriure’m a la versió per a PSP. Per cert, els convertiu vosaltres o és cosa de can google?

  Ah, i contràriament al que semble, no sempre va bé que els blocs siguin d’amplada variable, amb la PSP queda una tirallonga vertical molt difícil de llegir.

  Respon
 • – Albert: és cosa del Google la conversió. Tant fa que els pugi en Xvid, que ells ho canvien. No capto la cosa de la tirallonga 😕

  – enguillem: també està incrustat 😛 a l’Akregator.

  – Gràcies a tu, Olga.

  Respon
 • Si la conversió és cosa d’en Google, com és que només surt als vostres videos? ja investigaré si puc descarregar-me’n qualsevol per a PSP.

  “La tirallonga” vol dir que com que la resolució de pantalla de la PSP és de 480×272 i l’ample del teu bloc és variable, la columna de la dreta té amplada fixa i “la resta” és per a la columna de l’esquerra (on hi ha el text dels apunts). Aleshores la columna esquerra queda amb un ample ínfim que posa el text gairebé a paraula per filera.
  Per contra, els que tenen amplada fixa obliguen a anar desplaçant-se de costat per llegir, cosa que només és una mica més còmode.

  Personalment prefereixo els d’amplada variable, per aprofitar al màxim la pantalla resolucions “altes”, però té la pega aquesta. L’ideal seria poder posar amplada variable però amb un mínim que deixés la columna de l’esquerra a 480 per poder-la llegir sencera amb la PSP.

  En fi, només era un comentari per que sabessis com es veu amb la PSP, no espero que t’ho prenguis com una queixa.

  Respon
 • Albert, ni idea de la PSP.

  Només m’he pegat bofetades amb una pantalla allargada: la del Nokia N800. Vaig aprendre que calia convertir a 320×240 i així el vídeo no quedava desproporcionat. També que menja DivX, però no altres coses. Resultat: si vull posar coses al N800, tiro del programa Avidemux i converteixo a 320×240 i format «MPEG4 lavc» –que en fa brollar un DivX 5.

  Supòs que si a Google Video diuen que pots baixar-lo per una PSP, és perquè fan alguna conversió aposta per la consola –com jo faig a mà pel N800.

  Em pensava que ho tenien tots els vídeos a can Google. perquè no he fet res especial –excepte dir que es poden devallar en donar-los d’alta, però l’opció hi és per defecte.

  Precisament uso el Google Video i no un altre perquè trob que cal poder devallar les coses i guardar-les o convertir-les per a galindaines vàries, com ara un mòbil o la N800. Semblava que els de la PSP només ho teníeu un poc més fàcil. Si no és així, queixat al Mr Google, o usa l’Avidemux per a convertir i tal dia farà un any.

  Sobre la maquetació del blog: fa molt que la vull canviar però no trobo el moment. I perquè no em llegeixes per RSS? Ni maquetació ni hòsties, text pur i dur. Ideal pels no-dèbils 😉

  Respon
 • No ve molt a compte potser, però indirectament rel.lacionat amb el RSS i relatiu al servei del meneame heu fet algún canvi per el qual no surten els darrers 9 topics ? darrerament vinc observant aquestes 3 últimes setmanes que únicament m’apareix en el igoogle 1 o 2 topics ( quan en la configuració continuo mantenint que en surtin 9 ).

  El curios es que el rss generat en http://meneame.net/rss2.php conté més de 9 entrades i el codi font resultant sembla correcte, no li veig res estrany, però la combinació gadget de igoogle amb servei de RSS sembla en conflicte.

  Inquietant … no tinc cap teoria solida al respecte ?

  Respon
 • decalferro: cal que ho preguntis a Google, perquè naltros n’enviam 50 i no 9.

  Ara mateix el fil de les publicades del menéame –el que poses dalt– va des de l’entrada «Lágrimas de robot. A 16 años de la muerte de Isaac Asimov» fins a la «Greenpeace denuncia que ha habido una fuga radioactiva en la Central Nuclear de Ascó (Tarragona)». Són moltes més que les 9 que Google mostra; exactament les 50 què deia. Ells haurien de dir perquè només en pinten 9.

  Respon
 • Això de la PSP ja ho investigaré. No et llegeixo en RSS perquè el lector de la PSP només serveix per fer podcasting, ja sigui d’arxius de so o de videos però no llegeix, o jo no n’he sabut, text.
  Estic pendent de “customitzar-la” per poder-hi posar altres programes a part dels que venen de fàbrica.

  Respon
 • el Google Reader, si que n’ha sabut que fer amb ell 🙂

  Respon
 • Benjamí: Prou que ho veig que n’envieu 50 i el iGoogle abans en treia 9 (ara 1) – indesitjable limitació – sembla que google també pot fallar -> (http://www.google.es/ig/directory?hl=es&url=meneame.net/rss2.php)

  Hi ha un gadget que es diu “meneame: todas” que aquest si que disfunciona correctament.

  Respon
 • decalferro: més detalls del fil.

  Vaig provar-ho a Google Reader i funcionava. Em diuen que a iGoogle falla perquè qui ens servia el fil (FeedBurner) no tractava bé els caràcters UTF-8. Parlo en passat perquè ja no el serveix FeedBurner per a evitar el problema. Torna-ho a provar. M’estranya que et falli ara, perquè fa un mes que el llevarem. Prova esborrant-lo i tornar a donar-lo d’alta.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.