Mira mamà, surto a un altre rànquing!

«Este blog ocupa la posición 2357 de los 50036 blogs indexados en Bloguzz. En Catalán está en el puesto 3 de un total de 553 blogs.

Está mejorando su capacidad de generar buzz en los últimos días.

Su nivel de influencia absoluta es del 45%, es un blog influyente en la blogosfera. Es uno de los mejores blogs en Catalán.»

Veig que també som el segon en la categoria més nombrosa, «Internet», el primer en «blogging» i «noticies online».

Si hi cregués, això seria l’hòstia!

Per cert, no m’havia entemut que faig un blog de notícies; tant malament està el periodisme?

Vaig passar no fa gaire una llista dels rànquings que conec:

Dels catalans només tenim l’Alianzo (rànquing en català, del Principat, de les Illes, País Valencià), i a nivell internacional el Technorati –que jo sabi i no en sé gaire, de rànquings blogocosístics.

Cal afegir-hi el Bloguzz. Aviat serà un lloc prou conegut, m’imagin.

Per què no hi crec

No m’agafo seriosament cap rànquing perquè no sé com els fan. En voler llegir la fórmula del Bloguzz només podem saber això:

– ¿CÿMO SE CALCULA EL RANKING DE BLOGUZZ?
El ranking y la distribución por categorías/países se calcula a partir de una serie de datos públicos de los blogs, como la cantidad de enlaces que recibe, comentarios que generan, menciones en otros blogs relevantes o el análisis semántico del contenido de los posts entre muchos otros factores. Estos datos tienen más o menos relevancia a la hora de calcular la capacidad de influencia del blog, ya que algunos son más fiables que otros.

No aclarim gaire cosa.

En el cas d’Alianzo, sé que analitzen les dades del menéame perquè el Jose A. del Moral m’ho va contar la passada primavera. Compten els vots i sobretot les portades. Un blog només en català ho té complicat per arribar a la portada del menéame, perquè és un lloc en castellà. Al rànquing Alianzo de blogs català, els bilingües ho tenen més fàcil? No ho podem saber cert.

Quina fiabilitat té tot plegat? Cap, i per això mai no me’ls agaf seriosament. M’ho replantejaré quan publiquin els seus mètodes de càlcul. Caldrà que puguem baixar el seu programari, instal·lar-lo i provar-lo a fons. Aleshores, qualcú amb els coneixements necessaris podrà fer allò que publicaven algunes revistes d’automòbils, aquells articles per explicar què trobaven en desmuntar, peça a peça, el cotxe de moda de torn.

Mentre, em diverteix observar blogaires què lluiten per estar dalt de tot d’un mecanisme desconegut, com es trenquen el cap en veure canvis imprevists.

Crec que els puc criticar –els rànquings– amb un poc de credibilitat mentre hi tengui bons llocs, i per això n’he parlat darrerament. I és una llàstima, perquè em podria fer consultor de blogs. Ja m’ho imagin, a la tarja: «bitòleg, toter i blogoconsultor. Habilitat posicioneril contrastada». Però potser tenc el gen competitiu dropo. O en vaga: «vull el mateix reconeixement i condicions de treball que la resta de gens competitius col·legues de la blogocosa».


He sabut que existia el Bloguzz a una twittejada del Marc Vidal

Compartir

Entrada anterior
El «problema» de la ràdio als reproductors d’àudio digital
Entrada següent
Cap a les jornades de la Catosfera

4 comentaris. Leave new

  • Comentaris dient que al menéame hauríem de canviar la realitat de les relacions hispano catalanes devall d’aquest comentari, si us plau 😉

    La meva resposta va a la bestreta: si poguéssim canviar això que ja dura fa segles, a un lloc (el menéame) que té la població d’una ciutat mitja espanyola, ho deixaríem fer per a intentar la dominació mundial. Caldria aprofitar bé aital poder d’influència!

    Respon
  • El meu cas és realment al·lucinant: al desembre publico només cinc apunts ⿿baixa activitat⿿, en conseqüència rebo el nombre més baix de visites d’ençà que utilitzo el Google Analytics, lògicament genero poques “reaccions” i… pujo al segon lloc d’Alianzo! Encara hauré de patentar la recepta. Com ja vaig comentar en algun blog, aquest segon lloc només demostra que Alianzo no funciona.

    Salutacions cordials.

    Respon
  • Llibreter: mira de patentar-la i ens fem consultors. Ja estic repensant-me la modificació que acab de fer del darrer paràgraf, escrita abans de veure el teu comentari 😉

    Respon
  • jejeje… Felicitats.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.