Reciclant la ferratina del Windows Vista

foto de la ferratina a una cisterna de WCAmb un portàtil nou m’encolomaren un Windows Vista que no vull. Tot i això, pe aquelles coses de la garantia el conservo a l’ordinador, amb el mínim de GB possibles. A la resta de GB hi vaig posar un GNU/Linux, sabor Ubuntu, que és el que faig servir.

He pensat que potser calia fer el mateix amb la ferratina que diu «Windows Vista», just arraconar-la. Però on? He trobat un lloc que trob que s’hi diu, perquè coincideix amb l’expressió que em ve al cap cada pic que m’obliguen a usar programari privatiu: «merda!».

Un Vista possiblement podria gestionar bé un aparell tant simple com la cisterna, que només té un botó. Tot i què pensant-ho bé, qui vol una cisterna privativa:

No hi podries posar una botella plena d’aigua dedins per a reduir les descàrregues.

Enviaria informes del què hem menjat i begut ves-te’n a saber on.

Anàlisi clínics també. Els laboratoris ja podrien plegar, i l’anàlisi clínic passaria a ser un secret i patent de programari.

Caldria netejar-la amb productes compatibles, uns o d’altres segons la versió de cisterna.

Les actualitzacions servicepack podrien significar haver de llençar tots els productes i comprar-ne d’altres. El paper també.

En deu anys ja no estaria suportada, i caldria canviar la cisterna. La nova necessitaria una reforma completa del bany un de cada 2 pics.

Es penjaria 1 de cada 10 aixecades de la tapa.

Les escombretes no autoritzades anul·larien la garantia, perquè introduir-hi cossos estranys podria ser interpretat com un intent d’enginyeria inversa.

En pixar fora de test, un mecanisme Wow! (TM) ho intentaria netejar tot, però no podria: «Error desconegut. Enviar un informe a Microsoft?».

El paper de WC portaria DRM, i cada usuari hauria de tenir el seu propi rotlle –compatible i només de fabricants autoritzats.

L’antivirus rebutjaria aquells penjolls que fan tornar l’aigua blava, desodorants, etc.

De tant en tant no acceptaria segons quines deposicions, i ens demanaria «amb què les obro buido?», cosa que sovint significaria comprar la llicència de qualque nou programa privatiu, caríssim.

Si instal·lem complements «pirata», després d’una actualització pot deixar de funcionar. Si insistim, inundar la casa.

Només Microsoft podria reparar-la, i l’operació consistiria, 6 de cada 5 cops, en llevar-la i posar-ne una altre –i sí, hi hauria problemes de compatibilitat amb la majoria de productes de neteja, rotlles de paper, i fins i tot l’alicatat de la paret.

Ca, fuig! Encara la llevaré.

Compartir

Entrada anterior
Concurs Scrabble a IB3 TV
Entrada següent
La blogocosa a Sineu: papers i fotos

7 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.