Empreses d’EEUU decreten el «divendres sense telèfon»

He trobat aquesta noticia escrita 15 anys després de la popularització del telèfon:

WASHINGTON (AEI) – Algunes empreses dels EUA, desbordades per les telefonades i observant que els empleats ja no es veuen tant entre ells, han decretat el «divendres sense telèfon».

A Smith Bank Corp., el divendres 5 d’octubre havia de ser el primer «divendres amb zero cridades», llençat per uns 150 administratius del banc.

«Animam els membres d’un grup pilot a focalitzar-se cada divendres en les converses directe, cara a cara, per a comunicar-nos a la societat», convida a una circular interna del cap de comptabilitat. «Provarem un atac directe contra la preferència dels empleats d’usar el telèfon abans que travessar una habitació i parlar amb un col·lega», va escriure.

Algunes empreses ja han adoptat aquesta decisió despenjant el telèfon tots els divendres i esborrant les cintes del contestador automàtic.

ABC Worldwide, una societat de serveis per a empreses, amb seu a Georgia (sudest), va prohibir des de fa més d’un any les cridades del divendres. «Vaig suggerir-ho quan em vaig adonar que em comunicava per telèfon amb una assistenta que estava asseguda a manco de sis metres de jo», explicà a l’AEI Jim Bean, president d’ABC. «No és fàcil al començament. Tenim hàbits dolents però després aprenem a conèixer-nos», va concloure Bean.

El volum global de cridares registra un creixement exponencial. S’espera que aviat caldrà afegir-hi telefonades amb publicitat enganyosa i que l’aparell serveixi per a fer córrer falsedats.

Aquí teniu la noticia original, que he desat en PDF perquè la trobo històrica. Per la història dels disbarats, clar.

Cal afegir que entre el telèfon i les visites hi ha una incòmode coincidència: són intrusives. Cal deixar-ho tot per atendre-les. En contrast, podem llegir el correu quan tinguem temps, no signifiqui cap molèstia i estem en disposició d’atendre el que ens hi demanin.

Compartir

Entrada anterior
Posar en marxa una possessió a Internet
Entrada següent
«Integrista», «talibà»

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.