Empreses d’EEUU decreten el «divendres sense telèfon»

He trobat aquesta noticia escrita 15 anys després de la popularització del telèfon:

WASHINGTON (AEI) – Algunes empreses dels EUA, desbordades per les telefonades i observant que els empleats ja no es veuen tant entre ells, han decretat el «divendres sense telèfon».

A Smith Bank Corp., el divendres 5 d’octubre havia de ser el primer «divendres amb zero cridades», llençat per uns 150 administratius del banc.

«Animam els membres d’un grup pilot a focalitzar-se cada divendres en les converses directe, cara a cara, per a comunicar-nos a la societat», convida a una circular interna del cap de comptabilitat. «Provarem un atac directe contra la preferència dels empleats d’usar el telèfon abans que travessar una habitació i parlar amb un col·lega», va escriure.

Algunes empreses ja han adoptat aquesta decisió despenjant el telèfon tots els divendres i esborrant les cintes del contestador automàtic.

ABC Worldwide, una societat de serveis per a empreses, amb seu a Georgia (sudest), va prohibir des de fa més d’un any les cridades del divendres. «Vaig suggerir-ho quan em vaig adonar que em comunicava per telèfon amb una assistenta que estava asseguda a manco de sis metres de jo», explicà a l’AEI Jim Bean, president d’ABC. «No és fàcil al començament. Tenim hàbits dolents però després aprenem a conèixer-nos», va concloure Bean.

El volum global de cridares registra un creixement exponencial. S’espera que aviat caldrà afegir-hi telefonades amb publicitat enganyosa i que l’aparell serveixi per a fer córrer falsedats.

Aquí teniu la noticia original, que he desat en PDF perquè la trobo històrica. Per la història dels disbarats, clar.

Cal afegir que entre el telèfon i les visites hi ha una incòmode coincidència: són intrusives. Cal deixar-ho tot per atendre-les. En contrast, podem llegir el correu quan tinguem temps, no signifiqui cap molèstia i estem en disposició d’atendre el que ens hi demanin.

Compartir

Entrada anterior
Posar en marxa una possessió a Internet
Entrada següent
«Integrista», «talibà»

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.