Facebook

He obert un compte al Facebook. Des de l’Orkut [1] no tastava cap xarxa social. Bé, sí: MySpace, però el vaig trobar un poc pesant. No vaig trobar com pulicar-hi les coses que faig a d’altres llocs (aquest blog, fotos, música). A can MySpace sembla que volen que ho publiquis tot allà mateix –el blog també– o només als quatre llocs on hi tenen interessos comercials. El Facebook és més lleuger, i mitjançant una cosa que en diuen «applications» [2] puc posar-hi les entrades del meu blog, la música que diu el Last.fm que escolto, o les fotos que penjo al Flickr.

Per què encetar l’àlbum al Facebook o al MySpace si les meves fotos ja són al Flickr? Per a què obrir un blog al MySpace si ja el tenc a ca meva, bitassa.cat? ÿs una bona idea que aquests llocs ofereixin blogs i àlbums de fotos per a qui no en tengui encara. Si més endavant troba que ha de potenciar la cosa fotogràfica o blogaire, aleshores ja cercarà (o no) serveis més potents, com ara el Flickr o el WordPress pel blog. Són més complets a l’hora de publicar fotos o un blog perquè fan només una cosa i la fan bé. Per tot plegat és més pràctic que deixin integrar Flickr o el blog propi. Idò Facebook ho permet, MySpace no. Orkut a mitges, les «applications» del Facebook el fan diferent a la resta de xarxes socials al web.

No sé si l’usaré gaire o no, tampoc si és definitiu; just tenia pendent la cosa d’obrir paradeta a una xarxa social internàutica. He posat un botó cap al Facebook al menú d’aquest blog: és al fons a la dreta.


[1] Fa anys que el tenc abandonat. Va créixer una barbaritat en pocs mesos, cosa que no li va caure gaire bé: cada pic era més lent i amollava planes d’error clic sí, clic no. Per mor d’aquest apunt hi he tornat a entrar –després mesos– i veig que Orkut ha canviat molt. Potser Google li ha canviat les piles.
[2] N’hi ha un fotimer.

Compartir

Entrada anterior
Dues noves col·laboracions a la ràdio
Entrada següent
Criteri

5 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.