A can Microsoft ni aigua al mar, no trobarien

Haver d’usar el Flash Player és de les coses que més em molesta del web. A continuació, dins l’escala de les molèsties internàutiques, venen els llocs amb Flash que no són capaços de detectar que tenc el Flash instal·lat. Si el lloc és Microsoft i a un web on intenten presentar el non plus ultra de les modernors, el Microsoft Surface, aleshores mereixen befa sense contemplacions. Aquí teniu la pantallada.

Pssst, mswebmasterboysandgirls: passa que tenc instal·lat el Flash 9.0.31.0.4. Sí, el nou punt zero punt trenta-u punt zero punt quatre.

Si voleu aprendre com detectar el Flash anau a YouTube, que allà sembla que en saben perquè sempre me la troben –la instal·lació del Flash.

Si no us ensortiu, instal·lau una distribució Debian del GNU/Linux, un escriptori KDE i provau, provau. Sense por! A veure si així us la trobeu a vosaltres mateixos –la instal·lació del Flash. Si notau qualque cosa estranya, potser ha passat que tastar programari superior us ha caigut com un poal d’aigua freda i ja sabeu què passa: el fred l’arronsa i després costa trobar-la –no, aquest pic no és a instal·lació del Flash.

El que s’ha d’aguantar (o potser ja toca que no)

L’aguant instal·lat, el Flash, només per a veure vídeo a tantíssims –massa– llocs que només els ofereixen en el format privatiu FLV (Flash Video).

Sembla que aviat podrem veure vídeo amb el Gnash –potser ja es pot ara i no estic prou ben informat. Tot i això trob que el Gnash tindrà el problema d’altres programes que tiren d’enginyeria inversa per a treballar amb formats privatius. Explic perquè ho veig així a un comentari d’ahir, per un altre apunt d’aquest blog.

Soc més permissiu amb els formats privatius del vídeo que no pas amb els formats privatius de l’Office i em demano perquè. Per mi no és tant important el vídeo com el text perquè no publico ni guardo informació en vídeo, m’ho miro com una cosa més llunyana a la que encara li falten ingredients per a poder usar, estotjar i publicar només vídeo lliure. Fins no fa gaire no hem tingut formats lliures de vídeo, un ram en el que fa basarda el nombre de codificacions i descodificacions incompatibles i patentades que hi ha. En estotjar vídeos al web sovint ens cal tirar de serveis externs, perquè el vídeo ocupa molt i és car llogar tant espai i ample de banda a Internet. No podem exigir a ningú quin tipus de programari ni formats ha d’usar als seu ordinador, és la seva llibertat. Així, en fer ús de serveis externs, cal acceptar-los com són o no publicar vídeo. Seria útil poder usar un substitut lliure de publicació, però no n’he trobat cap que funcioni. Mentre no arribi el substitut, tampoc no trobo útil no publicar vídeo i passar llis d’aquest mitjà. Si és més popular –perquè en publicam, els veiem– de ben segur ja sortiran llocs que permetin fer-ho amb formats lliures; just per a competir amb els líders que no ho ofereixin.

Vaig explicar perquè em molesta el Flash Aquí, aquí i també aquí entre d’altres, però més de tres ja eren massa «aquí».

Compartir

Entrada anterior
Nova revista de la Ubuntu
Entrada següent
ADSL 2007 a velocitat de mòdem 1997 (bé, a 9 kbps més)

3 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.