A can Microsoft ni aigua al mar, no trobarien

Haver d’usar el Flash Player és de les coses que més em molesta del web. A continuació, dins l’escala de les molèsties internàutiques, venen els llocs amb Flash que no són capaços de detectar que tenc el Flash instal·lat. Si el lloc és Microsoft i a un web on intenten presentar el non plus ultra de les modernors, el Microsoft Surface, aleshores mereixen befa sense contemplacions. Aquí teniu la pantallada.

Pssst, mswebmasterboysandgirls: passa que tenc instal·lat el Flash 9.0.31.0.4. Sí, el nou punt zero punt trenta-u punt zero punt quatre.

Si voleu aprendre com detectar el Flash anau a YouTube, que allà sembla que en saben perquè sempre me la troben –la instal·lació del Flash.

Si no us ensortiu, instal·lau una distribució Debian del GNU/Linux, un escriptori KDE i provau, provau. Sense por! A veure si així us la trobeu a vosaltres mateixos –la instal·lació del Flash. Si notau qualque cosa estranya, potser ha passat que tastar programari superior us ha caigut com un poal d’aigua freda i ja sabeu què passa: el fred l’arronsa i després costa trobar-la –no, aquest pic no és a instal·lació del Flash.

El que s’ha d’aguantar (o potser ja toca que no)

L’aguant instal·lat, el Flash, només per a veure vídeo a tantíssims –massa– llocs que només els ofereixen en el format privatiu FLV (Flash Video).

Sembla que aviat podrem veure vídeo amb el Gnash –potser ja es pot ara i no estic prou ben informat. Tot i això trob que el Gnash tindrà el problema d’altres programes que tiren d’enginyeria inversa per a treballar amb formats privatius. Explic perquè ho veig així a un comentari d’ahir, per un altre apunt d’aquest blog.

Soc més permissiu amb els formats privatius del vídeo que no pas amb els formats privatius de l’Office i em demano perquè. Per mi no és tant important el vídeo com el text perquè no publico ni guardo informació en vídeo, m’ho miro com una cosa més llunyana a la que encara li falten ingredients per a poder usar, estotjar i publicar només vídeo lliure. Fins no fa gaire no hem tingut formats lliures de vídeo, un ram en el que fa basarda el nombre de codificacions i descodificacions incompatibles i patentades que hi ha. En estotjar vídeos al web sovint ens cal tirar de serveis externs, perquè el vídeo ocupa molt i és car llogar tant espai i ample de banda a Internet. No podem exigir a ningú quin tipus de programari ni formats ha d’usar als seu ordinador, és la seva llibertat. Així, en fer ús de serveis externs, cal acceptar-los com són o no publicar vídeo. Seria útil poder usar un substitut lliure de publicació, però no n’he trobat cap que funcioni. Mentre no arribi el substitut, tampoc no trobo útil no publicar vídeo i passar llis d’aquest mitjà. Si és més popular –perquè en publicam, els veiem– de ben segur ja sortiran llocs que permetin fer-ho amb formats lliures; just per a competir amb els líders que no ho ofereixin.

Vaig explicar perquè em molesta el Flash Aquí, aquí i també aquí entre d’altres, però més de tres ja eren massa «aquí».

Compartir

Entrada anterior
Nova revista de la Ubuntu
Entrada següent
ADSL 2007 a velocitat de mòdem 1997 (bé, a 9 kbps més)

3 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.