TV3: comparativa entre Ogg Theora i Windows Media Video

Bitologia

En de saber [1] l’adreça del vídeo amb Windows Media Video (WMV) he pogut entrar-la al MPlayer i comparar-lo amb l’Ogg Theora. Aquest és el resultat (Theora a l’esquerre).

Sembla que el Theora és un poc més borrós que el WMV. Però m’ha fet l’efecte que passava per què Theora arriba més comprimit. He tirat del programa wget per a recollir el flux de bits de cada emissió, perquè és un programa que diu la velocitat en cada moment:

  • Theora:
    $ wget http://195.10.10.102:80/tv3/tv3/low.ogg
  • VMW:
    $ wget http://195.10.10.101:80/tv3/tv3/low.asf

La prova [2] diu que el WMV gasta més ampla de banda, ço és, està manco comprimit i per tant pot donar més qualitat. Si baixen la compressió del Theora, aleshores es veurà millor.


[1] Cal mirar el codi font de la plana de la prova pilot. Hi veureu arxius .m3u, que heu de baixar i mirar quina adreça hi ha dins. Els he devallat amb el wget, també.
[2] He fet les proves amb dues connexions: la meva (ADSL Telefònica) i l’UIB (RedIRIS). En els dos casos l’Ogg Theora consumia entre 5 i 10 K/s menys (es mantenia als 16-17 K/s mentre que WMV no baixava de 22 K/s). En qualque moment Theora ha pujat i la diferència s’ha quedat només en 2 K/s, però el WMV consumia més sempre. Estaria bé poder-ho contrastar amb més connexions i moments; també puc haver coincidit amb que el servidor del Theora estava més enfeinat.

Compartir

Entrada anterior
TV3: preguntes mal fetes
Entrada següent
Google Video: més papistes que el Papa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.