TV3: comparativa entre Ogg Theora i Windows Media Video

Bitologia

En de saber [1] l’adreça del vídeo amb Windows Media Video (WMV) he pogut entrar-la al MPlayer i comparar-lo amb l’Ogg Theora. Aquest és el resultat (Theora a l’esquerre).

Sembla que el Theora és un poc més borrós que el WMV. Però m’ha fet l’efecte que passava per què Theora arriba més comprimit. He tirat del programa wget per a recollir el flux de bits de cada emissió, perquè és un programa que diu la velocitat en cada moment:

  • Theora:
    $ wget http://195.10.10.102:80/tv3/tv3/low.ogg
  • VMW:
    $ wget http://195.10.10.101:80/tv3/tv3/low.asf

La prova [2] diu que el WMV gasta més ampla de banda, ço és, està manco comprimit i per tant pot donar més qualitat. Si baixen la compressió del Theora, aleshores es veurà millor.


[1] Cal mirar el codi font de la plana de la prova pilot. Hi veureu arxius .m3u, que heu de baixar i mirar quina adreça hi ha dins. Els he devallat amb el wget, també.
[2] He fet les proves amb dues connexions: la meva (ADSL Telefònica) i l’UIB (RedIRIS). En els dos casos l’Ogg Theora consumia entre 5 i 10 K/s menys (es mantenia als 16-17 K/s mentre que WMV no baixava de 22 K/s). En qualque moment Theora ha pujat i la diferència s’ha quedat només en 2 K/s, però el WMV consumia més sempre. Estaria bé poder-ho contrastar amb més connexions i moments; també puc haver coincidit amb que el servidor del Theora estava més enfeinat.

Compartir

Entrada anterior
TV3: preguntes mal fetes
Entrada següent
Google Video: més papistes que el Papa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.